Praha – Yöelämä

Tyypillinen kysymys  tarkalla budjetilla matkaavalta on: onko Prahan yöelämä kallis? Yksinkertaista vastausta tähän on kuitenkin vaikea antaa. Jos et kiinnitä huomiota pieniin ostoksiin, kuluttamisesi voi kasvaa ja tulla kalliiksi viime kädessä. Oluen hinta vaihtelee baarista riippuen. Oikeassa paikassa voit löytää todella edullista olutta. Älä kuitenkaan mene drinkille vanhaan kaupunkiin, vaikka lukuisat baarit siellä sijaitsevatkin. Musiikin ystävät eivät myöskään tule pettymään. Prahassa on vahva musiikillinen traditio ja katusoittajat ovat yleisiä. Lisättäköön, että useissa teattereissa on esityksiä nähtävänä vaihtelevin hinnoin, esimerkkinä Laterna Magika -teatteri (Narodini 4, Nove Mesto). Alunperin tämä oli Brysseliläisen esityksen nimi vuodelta 1958 ja Prahan kansallisteatterin nimi se on ollut vuodesta 1970 asti.

Vaikka päättäisitkin syödä kaikista suosituimmilla alueilla, voit ostaa pientä purtavaa kohtuulliseen hintaan. Toki kalliitakin ravintoloita löytyy, mutta yleensä ottaen Prahassa ulkona syöminen ei ole kallista.
Parhaat ravintolat sijaitsevat Josefovin kulmassa, vanhan kaupungin pohjoisosassa. Täältä löydät ruokaa moneen makuun, mutta myös perinteistä tsekkiläistä ruokaa. Tsekkiläinen perinneruoka on yleensä lihapitoista. Sianlihaa kaikkine variaatioineen on runsaasti tarjolla.