Pariisi – Yöelämä

Viettäessäsi vain pari päivää Pariisissa, saatat hieman turhautua, koska todennäköisesti et ehdi tehdä kaikki haluamiasi asioita. Pariisilla on niin paljon annettavaa, että on vaikea tehdä valintoja! Pariisin yöelämä voi tulla kalliiksi, mutta ei vain siitä syystä, että houkutuksia on joka kulman takana, vaan koska hinnat ovat suhteellisen korkeat. Esimerkiksi olut maksaa keskimäärin 5-6 euroa. Ja tietenkin drinkit maksavat vielä enemmän, jos istuskelet Pariisin tunnetuimpien maamerkkien vierustoilla.  Siltikin on hetkiä Pariisissa, joita et tahdo hukata, kuten drinkki lengendaarisessa Café de Floressa filosofien mielenliikkeitä aprikoiden…

Jokaisella kaupunginosalla on valikoimansa baareja, mutta Pariisin eloisimmat paikat ovat Place de la Bastillen, Latin Quarterin ja Montmartren lähettyvillä. Rue Etienne Marcelilla, lähellä Les Hallesia, sijaitsee paljon pieniä viihtyisiä baareja ja bistroja, puhumattakaan piihpahtamisen arvoisista trendikkäistä putiikeista.

Pariisi on silti täynnä tekemistä iltaisin myös niille, jotka eivät välitä juomingeista. Eiffel-tornin valojen loiston näkeminen on yksi esimerkki. Joka ilta kello 21 jälkeen, tasatunnein, Eiffel-tornin valot syttyvät kymmeneksi minuutiksi ilahduttamaan ohikulkijoita, jotka pysähtyvät katsomaan niitä hetkeksi kunnes jatkavat taas matkaansa.

Kierrä ja katso muut monumentit öisessä valaistuksessaan, kävele Seinen varrella aamunkoitteessa läpi lukuisten siltojen, kävele St Martinin kanaalin vierustalla… Öinen Pariisi on todella romanttinen. Ja jos pidät tanssimisesta, olipa se sitten salsaa tahi tangoa, älä unohda käydä  Quai St. Bernardissa, jossa tansseja pidetään ulkosalla läpi kesän sään niin salliessa.

Pariisi ja ruoka

Ranskalainen keittiö on maailmankuulu, joten tulet löytämään Pariisista loistavan valikoiman niin yksinkertaisia kuin tyylikkäitäkin ravintoloita. Ja kaiken sen väliltä tulet löytämään paljon pieniä todella laadukkaita kahviloita kohtuuhintaan. Toki on selvää, että syöminen Pariisissa maksaa keskimäärin enemmän kuin muissa Ranskan kaupungeissa. Välttyäksesi kovilta hinnoilta pysyttele kaukana suosituimmista nähtävyyksistä.

Pienellä budjetilla matkaavan on myös mahdollista ostaa voileipiä, piiraita ja muita leipomotuotteita ja nauttia niistä vaikkapa kaupungin lukuisissa kauniissa puistoissa.