Hostellit kohteessa Pariisi

Le Louvre”Pariisi, maailman kuningatar…” Kansainvälisesti maineikas Ranskan pääkaupuki on yksi suosituimmista matkakohteista koko maailmassa ja useista eri syistä.

Pariisi on laajuudeltaan yli 500,000km2 ja sen asukasluku on yli 2 miljoonaa (melkein 12 miljoona lähialueet mukaan lukien)!

Pariisissa puhutaan ranskaa ja valuuttana käytössä on euro.

Saapuminen Pariisiin

Pariisissa on kaksi päälentokenttää, Orly sekä Charles de Gaulle, lempinimeltään Roissy. Parhaiten pääset Pariisin keskustaan bussilla. Orlyn bussi kulkee Denfert-Rochereauhun ja Roissyn bussi liikennöi puolestaan Opera -metroasemalle. Orlysta on myös mahdollista kulkea Orlyval -nimisellä maanalaisella.

Pariisissa

Pariisi on valtava kaupunki, joten paikasta toiseen pääsemiseksi tarvitset luultavasti julkisia kulkuneuvoja: bussia, metroa ja RER-junayhteyttä. Pariisin julkista liikennettä hallinoiva yhtiö on nimeltään RATP.

Metrolla liikkuminen ruuhka-aikaan voi olla epämiellyttävää, mutta saatat silti haluta käyttää sitä nähdäksesi todella hienoja metroasemia. Älä ohita seuraavia asemia: Abbesses, Arts et Metiers, Palais Royal ja Pont Neuf.

Voit tutustua Pariisiin myös laivan kyydissä, risteilyllä Seine-jokea pitkin. Sään salliessa kannattaa ehdottomasti myös kävellä ja pyöräillä. Koko kaupungin kattava polkupyörävuokrausjärjestelmä Vélib on todella mainio ja toimiva. Jos suunnittelet vierailevasi useilla eri Pariisin alueilla, on suositeltavaa ostaa RATP:n tarjoama Paris Visite -matkakortti.  Tämä matkakortti on voimassa  joko 1, 2, 3 tai 5 päivää ja maksaa 9-50 euroa riippuen siitä, kuinka monta vyöhykettä tarvitset. Kaikkiin tarpeisiin löytyy varmasti sopiva vaihtoehto, joten kysy saapumisesi yhteydessä lisätietoja RATP:n infopisteestä. Pariisin metroverkosto on hyvin pitkälle kehittynyt ja vie sinut melko nopeasti kaikkien suosituimpien nähtävyyksien luokse.

Ellet satu tuntemaan Pariisia erityisen hyvin tai sinulla on oma erityisen tehokas apukuljettaja, täällä sinun tuskin tarvitsee matkustaa autolla.

Majoittuminen Pariisissa

Pariisista löytyy majoitusta jokaiseen makuun ja jokaiselle budjetille, yksinkertaisista hostelleista aina viiden tähden hotelleihin ja bed&breakfast -majapaikkoihin,

Löydät sivustoltamme (oikean puoleinen valikko) valikoiman hostelleja ja muun tyyppistä majoitusta Pariisin suositelluimmilla alueilla. Yksikertainen klikkaus ja varaus on valmis!

Nähdäksi kattavan listan hostelleistamme ja tehdäksesi varauksen, tutustu valikoimaamme.