Firenze – Yöelämä

Italialaisen keittiön maine ei jää toiseksi millekkään maalle. Italiassa syödään hyvin, mutta tämä pätee erityisesti Firenzeen. Toscanalainen oliiviöljy maustaa kaikki ateriasi. Hinnat vaihtelevat, mutta kuten missä tahansa muuallakin, vältä pahimpia turistirysiä ja suosi pizzerioita ja trattorioita kuluja hillitäksesi. Toinen hyvä vaihtoehto tiukalla budjetilla matkaavalle on nauttia baarien ja viinikauppojen happy houreista. Näissä paikoissa voi Chiantilasillisen hinnalla saada monenlaista pientä purtavaa.

Italialaista ruokaa lukuun ottamatta, kansainvälisten keittiöiden tarjonta ja vaihtoehdot ovat suhteellisen rajallisia.

Parhaat alueet kohtuuhintaisen ja hyvän ruoan löytämiseksi ovat Santa Croce, Piazza Santo Spirito ja Santa Maria Novellan ympäristö.

Yöelämä – Juomat

Firenze on yliopistokaupunki, jossa voit mennä ulos myöhään. Hinnat vaihtelevat kaupunginosasta riippuen, mutta yleensä ottaen lasillinen viiniä ei maksa enempää kuin 5 euroa. Kuten yleensä Firenzessä, baarin ääressä ja terassilla istuminen maksaa hieman enemmän kuin muualla sisällä istuminen, mutta voi olla vaikeaa vastustaa tätä nautintoa lämpimänä kesäiltana.

Useimmat baarit sijaitsevat Piazza Santa Crocen ja Piazza della Signorian laitamilla. Jos haluat tanssia aamun pikkutunneille asti, mene kaupungin eteläosaan, Oltrarnoon.

Jos et pidä juomisesta, tee kierros kaupungin kaduilla ilta-aikaan, niin näet Firenzen romanttisen puolen.