Firenze – Nähtävyydet

Firenzen historialliseen keskustaan tutustuminen on tietenkin olennaisinta koettavaa Firenzessä, mutta hienoimmat aarteet eivät ole päältäpäin nähtävissä. Tarvitset ainakin kaksi päivää lukuisia museovierailuja varten. Tässä ideoita ja keskeisimpiä nähtävyyksiä:

Ponte Vecchio
Arno -joen ylittävän kuuluisan sillan erikoisuus ovat sen varrella olevat putiikit. Vaikkakin ne ovat enimmäkseen kultasepänliikkeitä ja vaikka budjettisi ei sallisi matkamuistojen ostamista, se on silti hyvin miellyttävä paikka.

Piazza del Duomo, Campanile di Giotto tarjoaa kirjaimellisesti henkeä salpaavan näkymän yli kaupungin — ylös päästäkseen on kiivettävä 414 askelmaa!

Galleria dell’Accademia
Kukapa ei olisi nähnyt vähintään yhtä kuvaa Michelangelon Davidista? Tämä kuuluisa patsas sijaitsee Galleria dell’Accademiassa, joka on yksi kuuluisimmista museoista Firenzessä ja täysin vierailun arvoinen. Museo on auki joka päivä (paitsi maanantaisin) kello 8:15–18:50. Pääsymaksu on 6,50 euroa.

Galleria degli Uffizi
Uffizi -galleria on vierailun arvoinen, vaikket museoista välittäisikään. Botticellin Venuksen syntymä ja Kevät, Leonardo da Vincin Marian ilmestys ja monta muuta kansainvälisesti tunnettua työtä ovat näytteillä museossa. On suositeltavaa varata liput ennakkoon välttyäksesi pitkiltä jonoilta. Verkossa suoritettavan oston yhteydessä peritään 3 euron palvelumaksu.

Piazza della Signoria
Tällä yhdellä Firenzen kuuluisimmista paikoista sijaitsee Palazzo Vecchio ja sisäänkäynti Uffizi -galleriaan. Lisäksi siellä voit nähdä Michelangelon Davidin, kuuluisan marmoripatsaan, kopion.

Kaupungin lukemattomat kirkot jo yksistään ovat päivän vierailun arvoisia…