Hostellit kohteessa Firenze

Florence, ItalieMainitse sanallakin Firenze ja italialainen renessanssi, niin mielesi jo täyttävät Quattrocenton maalarit, museot, Toscanan oliiviköynnökset, lukemattomat kauniit monumentit ja romanttiset kävelyretket Arnon rannoilla… Todellinen “ulkoilmamuseo”. Firenze henkevöittää rikkaalla historiallaan, mutta tarjoaa myös eloisan ja nuorekkaan kaupungin, joka huokuu nykyaikaisuutta.

Lähes 400 000 ihmistä asuu Firenzessä, ja tämä Toscanan maakunnan pääkaupunki vastaanottaa vuosittain miljoona turistia. Täällä puhutaan italiaa ja maksetaan euroissa. Muista ottaa mukaasi käteistä rahaa, sillä luottokortti ei kelpaa kaikkialla.

Kulkuyhteydet

Firenzeen liikennöivät useimmat lentoyhtiöt (Air France, Alitalia, Lufthansa…) Pariisista ja muista Ranskan kaupungeista (Toulouse, Nice, Bordeaux, Nantes, Marseille).  Voit löytää myös suorat lentoyhteydet Genevestä, Brysselistä, Lontoosta, Lissabonista jne. Firenzen lentokenttä, Amerigo Vespucci tai yksinkertaisemmin Peretola, sijaitsee 15 minuutin päässä kaupungista. Keskustaan ja rautatieasemalle lentokentältä liikennöivä bussilinja “Volainbus” kestää 25 minuuttia.

Halpalentoyhtiöt, kuten EasyJet ja Ryan Air lentävät myös Firenzeen, Galileo Galilei -lentokentälle, joka sijaitsee Firenzen lähellä Pisassa.

Pääset Firenzeen myös junalla, bussilla tai autolla. Päärautatieasema, Santa Maria Novella, on keskustan luoteisosassa. Toinen iso asema, Campo di Marte, on kaupungin itäosassa.

Liikkuminen

Autoilu:
Legendaarinen italialainen ajotyyli saattaa aiheuttaa kohonnutta verenpainetta lomasi aikana, mutta julkisiin kulkuneuvoihin se ei kuitenkaan päde. Täällä kannattaa muistaa, että kaikki liikenteen ajo-opasteet ja kieltomerkit eivät ole hyvin merkattuja, joten kalliit rikesakot saattavat rapsahtaa helposti. Firenzessä, kuten muuallakin, rikesakot ovat julkinen tulonlähde, mutta tilastot ovat vieläkin hälyttävämpiä: pelkästään Firenzessä jaetaan 1200 rikesakkoa joka päivä (1 sakko joka 40. sekunti!). Toinen huomionarvoinen asia ovat ZTL:t (ajorajoitusalueet), jotka todella rajoittavat ajamistasi, koska vain luvan saaneet ajoneuvot pääsevät historialliseen keskustaan. Sitä paitsi keskustan kohtuuttoman kalliit pysäköintihinnat tulevat hillitsemään ajohalujasi muutenkin. Suositeltavaa onkin, että jätät autosi parkkiin kaupungin ulkopuolelle ja kierrät Firenzen historiallisen keskustan jalkaisin. Bussiyhtiö ATAF on myös hyvä tapa kaupungin kiertämiseen.