Berliini – Yöelämä

Ravintolat

Syöminen Berliinissä ei maksa maltaita. Turistialueet ovat tietenkin kalliimpia, kuten Unter den Linden Mittessä, mutta muissa kaupunginosissa ruokaileminen on edullisempaa. Vältä myös Mitten aluetta muutenkin, jos olet liikkeellä tiukalla budjetilla.

Berliini tarjoaa paljon erilaisia makuja, erityisesti vahvoja vaikutteita on havaittavissa mm. Lähi-idän ja Aasian keittiöistä. Älä ohita tilaisuutta kuljeskella Berliinin ulkoilmatorien lävitse.
Perinteinen berliiniläisbrunssi kannattaa myös lisätä matkasuunnitelmaasi. Tulet huomaamaan syöväsi enemmänkin suolaisia kuin makeita ruokia, kuten perinteinen hedelmäbriossi tai erilaiset yhdistelmät lihaa ja juustoja. Saksalainen makkara tulee valloittamaan lihansyöjien sydämet. Berliiniläinen erikoisuus “curry wurst”, currymakkara, on erittäin maukas ja saatavilla useista ravintoloista ja katukioskeista. Kaikista tunnetuin curry wurst on tarjoilla Strasse Eberswalder -metroasemalla. Liharuoat tarjoillaan yleensä kaalin ja perunoiden kera.

Juomat

Berliini on eloisa ja trendikäs kaupunki, joka tarjoaa lukemattoman määrän paikkoja mennä tanssimaan tai drinkille. Oranienburgerstrasse Itä-Berliinissä tarjoaa varmaankin suurimman määrän baareja, unohtamatta Prenzlauer Berg -aluetta. Oluen ystävät huomio: kannattaa maistaa berliiniläistä erikoisuutta, Berliner Weissia. Se on pullossa käynyt väkevä vehnäolut. Kesäaikaan kannattaa ehdottomasti kokeilla myöskin “Weisse mit Schuss” -olutta (vehnäolut vadelmasiirapilla maustettuna), todella virkistävää!

Etkö pidä alkoholista? Berliinissä riittää kyllä silti tekemistä. Vieraile yvaikkapa yhdessä kaupungin kolmesta oopperasta tai 130 teatterista sekä elokuvateatterista. Ja muista tietenkin Berliinin kuuluisa elokuvafestivaali, Berlinale, joka on vuosittain helmikuussa.

Yökerhot

Jos mielesi tekee tanssimaan drinkin tai parin jälkeen, älä kiirehdi — tanssipaikat eivät havahdu ennen kuin vasta pikkutunneilla, noin aamuyhdeltä!