Hostellit kohteessa Berliini

Berliini on valtava, Pariisiakin paljon suurempi! Koillis-Saksassa sijaitseva Berliini jakaantuu 12 hallinnolliseen osa-asueeseen, joista jokainen tarjoaa omanlaisensa Berliinin.

Viime laskennassa Berliinissä oli 3,5 miljoonaa asukasta. Yhteensä metropolialueella asuu noin 5 miljoonaa ihmistä ja 180 eri kansallisuutta. Berliinissä puhutaan saksaa (englantia puhutaan myös yleisesti) ja käytössä oleva valuutta on euro.

Liikkuminen Berliinissä

Berliini on niin suuri, että on mahdotonta kävellä kaikkiin haluamiinsa kohteisiin, joten sinun kannattaa käyttää julkista liikennettä. Kuten useissa muissakin kaupungeissa, Berliinissä pääset matkustamaan raitiovaunulla, bussilla ja junalla. BVG (Berliner Vehrgehtbetriebe) hallinnoi joukkoliikennettä, joka on yksi Euroopan tehokkaimmista ja moderneimmista sekä kehittyy jatkuvasti. Raitioliikenne suuntaa pääosin Berliinin itäosaan. Jos sinulla on aikaa, vuokraa itsellesi polkupyörä, sillä kaupunki on suhteellisen tasainen ja tarjoaa turvalliset pyörätiet. Ja mikä parasta, voit ottaa pyöräsi myös mukaan junaan.

Matkustaessasi Berliinin itäosasta sen länsiosaan tai päinvastoin, bussilinjat 100 ja 200 ovat kaikista käytännöllisimmät.

Voit matkustaa samalla kertalipulla usealla eri kulkuneuvolla, tosin riippuen valitsemiesi vyöhykkeiden lukumäärästä. Päivälipulla pystyt matkustamaan rajattomasti.

Ja tietenkin Berliiniä halkoo Spree-joki, jota pitkin pääset matkustamaan niin työ- kuin vapaa-aikanasikin. Kaikenlaiset retket ovat siis mahdollisia.

Berlin is huge, much bigger than Paris! In north-eastern Germany, Berlin has 12 administrative districts, each with their own style that offers kind of several “downtowns” in Berlin.

On the last count, Berlin had 3.5 million inhabitants and a total of 5 million people originating from 180 countries.

The language spoken is German (English is also frequently spoken), and the currency used is the euro.