Hostellit kohteessa Barcelona

Plaza Real BarceloneTämä hyvinvoiva ja elämää sykkivä Katalonian pääkaupunki on samalla Espanjan toiseksi suurin kaupunki. Laajuudeltaan se on 490 km2 ja asukkaita on 1,5 miljoonaa. Välimeren rannalla sijaitseva espanjalaisen liiketalouden veturi on myös kulttuurin ja turismin keskus. Espanja ja katalaani ovat kaksi puhutuinta kieltä Barcelonassa.
Vaikka liikennemerkit ja  mainosjulisteet ovat Barcelonassa katalaanin kielisiä, puhuessasi ihmisille espanjaa, he kyllä vastaavat sinulle espanjaksi. Käytössä oleva valuutta on euro.

Liikkuminen Barcelonassa

Useimmat ihmiset käyttävät Barcelonassa metroa, bussia tai taksia. Kaikista yksinkertaisin ja käytännöllisin kulkuneuvo on metro, jolla vieralijat pääsevät nopeasti nähtävyyksien luo, kuten Guellin puistoon.
Kertalippujen ostamisen sijaan sinun kannattaa ostaa turistipassi useammalle päivälle, jos aiot käyttää metroa useita kertoja päivässä. Lisäksi turistipassi kelpaa myös busseissa. Voit myös ostaa kymmenen kerran sarjalipun, joka tulee kertalippuja edullisemmaksi pitkällä tähtäimellä.

Kaupungin päänähtävyyksiä pääset katsomaan vaikkapa kaksikerroksisten “hop on — hop off” bussien kyydissä. Yhdellä lipulla pääset matkustamaan koko päivän ja voit hypätä kyytiin ja pois miten huvittaa.

El Gòtic, Barcelonan vanhan kaupungin keskus, on helposti nähtävissä jalkaisin, kuten myös Las Ramblas.