Quebec City – Nähtävyydet

Piditpä sitten vanhoista idyllisistä aukioista, shoppailusta tai talviurheilusta, tulet löytämään onnesi Quebec Cityssä. Petit-Champlainin kortteli on täynnä pienten putiikkien viehätysvoimaa.  Hemmottele itseäsi köysiratavaunun kyydissä nauttien uskomattomista maisemista matkatessasi alakaupungista yläkaupunkiin. Osallistu Vieux-Québecin kaupunginosassa kesäisin järjestettävään “Les Fêtes de la Nouvelle-France”  -juhlaan. Tämä juhlava tapahtuma vie sinut ajassa lähes 400 vuotta taakse päin, kun “Uusi-Ranska” oli Ranskan siirtomaa.

Joka kesä järjestetään myös Le Festival d’été de Québec,  joka tunnetaan Kanadan suurimpina ulkoilmafestivaalina. Kymmenen päivän ajan esitys toisensa perään ulko- ja sisäesiintymislavoilla ottaa paikkansa. Tiivistettynä: kymmenen päivää yhtä musiikin juhlaa!

Jos sinulla on mahdollisuus nähdä Le Moulin à Images, älä epäröi vaan anna mennä! Tämä mestariteos on suurin ääni- ja kuvateos, jonka tulet näkemään. Vieux Port de Québecin viljasiiloihin heijastetut kuvat ja elokuvat tiivistävät kaupungin 400 -vuotisen historian 50 minuuttiin. Loistava taideteos!

Jos matkustat talvella, osallistu kuuluisaan Carnaval de Québeciin. Ota perheesi mukaan katsomaan paraateja, käy katsastamassa Ice Palace (jääpalatsi),  tervehdi Bonhommea (lumiukkoa) ja maista Caribou -juomaa! Pukeudu lämpimästi, koska talvisin lämpötila saattaa  tippua -30 ° celsiusasteeseen… ja mikäpä ei olisi silloin parempaa kuin kuuman kaakaon nauttiminen hostellillesi saapuessa!

Quebec City – Yöelämä

Yöelämän ystäville Quebec City tarjoaa useita paikkoja pienistä lähiöbaareista yökerhoihin, pubeihin ja bistroihin. Useimmat baarit sulkevat ovensa kello 3:00 viikonloppuisin.

Vaikket olisikaan kulttuurin ystävä, et tule pettymään, sillä Quebec Cityssä  on useita teattereita ja konserttisaleja täynnä laadukkaita esityksiä laidasta laitaan.

Shoppailuriippuvaiset huomio! Quebec Cityssä on useita ostoskeskuksia, mukaan lukien Les Galeries de la Capitalen, jossa sijaitsee myös kokonainen sisähuvipuisto. Sieltä löydät niin perinteisen karusellin, maailmanpyörän kuin jopa vuoristoradankin!