Hostellit kohteessa Quebec City

Quebec City by Sue Byford

Quebec City by Sue Byford

Tämä kanadalainen provinssi ja sen pääkaupunki ovat saman nimisiä. Quebecin kaupunki  ja sitä ympäröivä kaunis luonto ovat vertaansa vailla. Algonquin kielellä Quebec tarkoittaa “kohtaa missä joki kapenee”, joka tietenkin viittaa majesteettiseen St. Lawrence -jokeen, jonka rannoille kaupunki on rakennettu.

Kaupungin perusti vuonna 1608 Samuel de Champlain. Tällä vanhalla siirtokunnalla on tapahtumarikas historia, ja sitä kutsuttiin alunperin nimellä “Nouvelle-France” (Uusi-Ranska). Tästä johtuen se onkin säilynyt ranskan kielen kehtona Pohjois-Amerikassa. Quebec City ilahduttaa sinua historiallisilla rakennuksilla, joista osa on muunnettu hostelleiksi. Lisäksi tarjolla on paljon laajoja viheralueita.

Quebec Cityssä on 508,000 asukasta levittyneenä kuuteen eri kaupunginosaan. Pääasiallinen kieli on ranska ja valuutta on kanadan dollari.

Täältä löydät myös ravintoloita jokaiseen makuun, ja ne ovat normaalisti avoinna joka päivä aina iltamyöhään asti. Halusitpa sitten nauttia 5-ruokalajin illallisen tai vain nopean lounaan, löydät takuulla tarpeisiisi ja kukkarollesi sopivan vaihtoehdon. Jotkin hostelleista tarjoavat myös aterioita, kysy lisää majapaikastasi!

Vaikka Quebec Citystä puhutaan usein “kylänä”, se on silti sen verran suuri, että tarvitset jonkin kulkuneuvon paikasta toiseen liikkumiseksi.

Quebecissä on tehokas julkisen liikenteen verkosto (Réseau de Transport de la Capitale). Yli 500 bussia liikkennöi Quebec Cityn alueella. Lisäksi hyviä uutisia niille, jotka ottavat mieluummin julkisten kulkuneuvojen sijaan taksin, sillä useat taksiyhtiöt vievät sinut mieluusti hostelliisi tai muuhun määränpäähän.

Quebec Cityssä autolla matkustaminen on myös suhteellisen vaivatonta. Ajo-opasteet ovat selkeitä ja ruuhkat ovat harvinaisia.