Amsterdam – Yöelämä

Amsterdam de nuitPäiväsaikaan Amsterdamin tarjonnassa ei ole valittamista, mutta yöelämän viehätysvoimassa ei ole puutteita siinäkään. Saatat jo tietääkin, että yöelämästä nauttiminen kuuluu Amsterdamin parhaaseen antiin. Ota vaikka iltapäivänokoset hostellillasi, kunhan nautit Amsterdamin yöstä!

Jos pidät tanssimisesta, yökerhojen määrä on lukematon ja yöelämä muutenkin maineikas. Yökerhot ovat levittäytyneet Rembrandtpleinin ja Leidsepleinin kaupunginosiin, mutta toki niitä löytyy myös muualtakin.

Syömistä varten löydät laajan valikoiman ravintoloita, jotka tarjoavat makuja maailman joka kolkasta. Lisäksi Amsterdamissa syöminen on melko edullista. Jo 5 eurolla löydät pientä purtavaa lukuisista kioskeista, pienistä myymälöistä ja baareista.

Yöelämä voi olla kallista turistialueilla, kuten monissa kaupungeissa. Yhden Heinekenin hinta saattaa vaihdella paljonkin paikasta riippuen. Alueet kuten Dam Square, Punaisten lyhtyjen alue, Damrak Street, Rembrandtplein ja Leidseplein tarjoavat runsaan valikoiman erilaisia baareja ja ravintoloita, joten ei muuta kuin tutustumaan! Luultavasti törmäät myös moniin opiskelijaryhmiin, jotka ovat tulleet juhlimaan Amsterdamiin viikonlopuksi.

On mainittava myös, että jos suosit kannabista alkoholin sijaan, Amsterdam on kaupunki sinulle. Täällä marijuanan hankkiminen omaan käyttöön on laillista. Voit ostaa ja nauttia kannabista niin kutsutuissa Coffeeshopeissa, joiden määrä vanhassa kaupungissa on suuri.

Vondelpark on 47 hehtaarin kokoinen urbaani puisto lännessä Leidsepleinilta, ja erilaiset teatteri- ja musiikkiperformanssit ovat esitteillä koko kesän ajan sen ulkoilmalavalla.