Amsterdam – Nähtävyydet

Musée van GoghAmsterdam on vierailtavissa ympäri vuoden, mutta syksy ja talvi ovat melko harmaita, sateisia ja tuuli voi puhaltaa todella voimakkaasti. Kyseisinä vuodenaikoina voit keskittyä nähtävyyksiin sisätiloissa.

Amsterdamin kulttuuriperintö on vaikuttava, mutta kaupungissa on vähän tunnettuja monumentteja. Kaupungin pääasiallisia kulttuurinähtävyyksiä ovat sen museot. Muista vierailla ennen kaikkea Van Goghille omistetussa taiteentemppelissä. Lisäksi ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde on Rembrandtin kotitalo, jossa hän asui vuosina 1639-1660 ja jossa monet hänen töistään ovat näytteillä.

Viheralueet ovat myös todella suosittuja. Amsterdamse Bos on 30-luvulla istutettu valtaisa metsä, jossa voi vierailla jalkaisin tai pyörällä.

Voit halutessasi kuluttaa aikaasi pitkillä kävelyillä, kanavaristeilyllä tai polkupyöräilemällä paikallisten asukkaiden tapaan. Kaupungin lukuisat kahvilat tarjoavat myös rentouttavan paikan tuntikausiksi. Ilmapiiri on yksinkertainen ja mukava, mutta silti todella dynaaminen.

Kaiken kaikkiaan Amsterdamin nähtävyyksien sisäänpääsymaksut ovat melko kalliita, 7 € ja 10 € välillä. Halutessasi vierailla useissa eri kohteissa, suosittelemme siksi Amsterdam -passia, joka tarjoaa lukemattomia alennuksia sekä rajattoman julkisen liikenteen käyttömahdollisuuden (lisätietoa pääsivulla).

Vanha keskusta on ehdottomasti vierailun arvoinen, vaikkakin turistien ruuhkauttama.

Punaisten lyhtyjen alue saattaa olla kiertotien arvoinen, ellei se jo ollut alkuperäisissä kävelyreittisuunnitelmissasi. Laillinen prostituutio ja muukin boheemielämä on vahvasti edustettuna katukuvassa. Jos olet kiinnostunut näkemään punaisten lyhtyjen alueen omimmassa olemuksessaan, paras aika vierailulle on hämärän aikaan juuri ennen pimeää.