Hostellit kohteessa Amsterdam

AmsterdamAlankomaiden pääkaupunki, Amsterdam, ei ole kovin suuri kaupunki (vain hieman yli 200km2), mutta se tarjoaa takuulla jokaiselle jotakin aina reppureissaajasta perheisiin.

Amsterdamin asukkaat puhuvat hollantia, mutta useimmat hollantilaiset osaavat täydellistä englantia. Kuten useimmissa Euroopan maissa, käytössä oleva valuutta on euro.

Amsterdamin monipuolinen ja vaihteleva arkkitehtuuri, jossa uudet ja vanhat rakennukset tekevät toisilleen tilaa, tekee Amsterdamista todella mielenkiintoisen ja erityisesti vierailunarvoisen paikan. Lukuisten puistojen, museoiden ja nähtävyyksien kiertämisen lisäksi pystyt jalkautumaan helposti kaupungin kaduille ja kujille hostelliltasi.

Keskikokoisuudestaan johtuen Amsterdamissa on erityisen helppo vierailla: pystyt nopeasti tutustumaan vanhaan kaupunkiin ja sen viereiseen punaisten lyhtyjen alueeseen, siirtyä sieltä edelleen museoalueelle ja aina kaupungin eteläosaan päin.

Joukkoliikenne

Amsterdam on ihannekaupunki pyöräilijöille. Jos matkustat autolla, luultavasti tahdot pian jättää sen parkkipaikalle vierailusi loppuajaksi. Puolet Amsterdamin asukkaista kulkevat pyörällä. Voitkin vuokrata omasi lukuisista eri paikoista. Pidä kuitenkin liikennesäännöt mielessä, varo jalankulkijoita ja muista, että raitiovaunuilla on etuajo-oikeus!

Eräs Amsterdamin lähiöistä on kokonaan autoton, sen nimi on GWL, ja se sijaitsee keskustan lähellä.

Jos sinun täytyy matkustaa pitkiä matkoja tai olet muuten vain väsynyt, Amsterdamin liikenneverkosto on todella tehokas. Kaupunkia halkovat useat raitiovaunureitit, unohtamatta bussi- ja metroliikennettä. GVB tarjoaa kolme eri joukkoliikenteen muotoa, joihin kaikkiin käy yksi ja sama lippu.

Edullisin tapa matkustaa ja nauttia nähtyvyyksistä on hankkia Amsterdam -passi. Se on voimassa joko 1, 2 tai 3 päivää. Paitsi, että voit matkustaa sillä rajattomasti, saat myös ilmaisen sisäänpääsyn kolmeenkymmeneen eri museoon ja 50 muuta eri tarjousta. Kyseinen matkakortti maksaa 38-58 euroa sen kestosta riippuen. Voit hankkia sen itsellesi netistä, turisti-infosta tai lento- ja juna-asemilta.

Älä kuitenkaan unohda varata majoitusta itsellesi! Ellet jo ole valmistautunut, käytä tilaisuus samantien hyväksesi ja varaa jokin tarjoamistamme hotellihuoneista tai hostelleista Amsterdamissa. Tarjoamme laajan valikoiman eri majoitusvaihtoehtoja edullisin hinnoin.