Van Gogh -museo, Amsterdam -

Musée van GoghAmsterdamin suosituimpiin maksullisiin nähtävyyksiin kuuluva Van Gogh -museo on omistettu tuotteliaan taiteilijan elämälle ja teoksille. Museo avattiin 1973, ja sai uuden nykyarkkitehtuurille omistetun siiven vuonna 1999. Museossa käy vuosittain n. 1,5 miljoonaa vierasta. Lähellä monia hostelleja sijaitseva museo on reppumatkailijoidenkin keskuudessa suosittu.

Van Gogh -museosta löytyy enemmän mestarin luomuksia kuin mistään muusta museosta maailmassa.  Pysyviin kokoelmiin kuuluu klassikkoja kuten maalaus “Auringonkukat” -sarjasta sekä Van Goghin omakuva. Valitsemasi hostelli osaa tiedottaa mahdollisista ajankohtaisista erikoisnäyttelyistä.

Opastettuja kierroksia ei ole, mutta niitä tarjoavat ulkopuolisetkin tahot (joskus myös hostellit) asiantuntevin oppain. Jos kierrät museon mieluiten yksinäsi, voit aina poimia mukaasi kirjallisen oppaan, joka perehdyttää sinut Van Goghin elämään, ja joka on saatavilla monilla eri kielillä. Oppaaseen kuuluva museon kartta on myös hyödyllinen.

Jos taide ja erityisesti Van Gogh ovat intohimosi, museolla on erityinen kirjasto, joka sisältää yli 24 000 kirjaa Van Goghista sekä muista 1800-luvun taiteilijoista.

Reittiohjeet
Van Gogh -museo sijaitsee Museumpleinillä. Sisäänkäynnin osoite on 7 Paulus Potterstraat. Museoon pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä (raitiovaunulinjat 2, 3, 5 ja 12 sekä bussit 170, 171 ja 172), ja pysäkkejä on yleensä lähellä hostelleja.
Museo on avoinna päivittäin klo 10–18, ja perjantaisin se suljetaan myöhemmin, vasta klo 22.
Sisäänpääsy maksaa 14 euroa, mutta alle 18-vuotiaille se on ilmainen. Opiskelija-alennuksia ei valitettavasti ole.