Louvren taidemuseo -

Musée du Louvre à Paris, FranceLouvre edustaa Pariisin kulttuuria lähes yhtä tunnistettavasti kuin Eiffel-torni. Vaikuttavine taidekokoelmineen Louvre on maailman suurin taidemuseo ja samalla yksi parhaiten tunnetuista (se on maailman vilkkaimmin vierailtu museo). Museon kahdeksan osastoa kattavat monta taidealuetta ja aikakautta, ja muodostavat kokemuksen jota ei kannata jättää väliin.

Louvressa saat tarkastella Leonardo da Vincin Mona Lisaa, mutta ole kärsivällinen, sillä jonot maailmankuuluun  museoon ovat odotettavasti varsin pitkät. Internetissä on useita mahdollisuuksia ostaa lippuja valmiiksi ja välttää jonot.

Jos Louvre on unelmakohteesi, ja jos olet alle 26-vuotias ja vierailemassa Pariisissa useamman päivän (tai aiot vierailla useamman kerran samana vuonna), Carte Louvre Jeunes -nuorisokortti on loistava ostos, sillä se maksaa vain 15 euroa.

Opastettuja kierroksia on tarjolla useilla eri teemoilla.

Museo on avoinna päivittäin klo 9–18, paitsi tiistaisin sekä tiettyinä pyhäpäivinä. Keskiviikkoisin ja perjantaisin museo sulkeutuu vasta klo 22.
Sisäänpääsy maksaa 9,50 euroa, ja jos vierailet keskiviikkona tai perjantaina klo 18 jälkeen, lippu maksaa vain 6 euroa. Muista myös, että joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina sisäänpääsy on ilmainen!

Reittiohjeet

Louvre sijaitsee ensimmäisellä kehällä (arrondissement). Metrolla saapuessasi poistu Palais Royal – Musée du Louvre -asemalla, linjojen 1 ja 7 varrella. Louvreen pääsee myös Batobus -vesibussilla.

Ja jos haluat majoittua Pariisissa Louvren lähelle, muista laaja hostelli – ja retkeilymajavalikoimamme. Varaukset kätevästi netistä.