Eiffel-torni -

Tour EiffelEiffelin tornia voi hyvinkin kutsua Pariisin symboliksi. Kenellepä se ei olisi tuttu?

Tornin suunnitteli Gustave Eiffel Pariisin maailmannäyttelyä varten vuonna 1889, ja oli 300 metrin korkeudessaan maailman korkein monumentti. Se säilytti tämän arvonimensä 42 vuotta, kunnes New Yorkin Empire State Building syrjäytti sen, ensimmäisenä monista. Nykyisin tornia ei suosita korkeutensa, vaan loisteliaan arkkitehtuurinsa ja historiansa ansiosta. Eiffel-tornissa ei todellakaan koskaan vieraile yksinään: rakentamisestaan lähtien, ja etenkin kansainvälisen turismin nousun myötä, matkailijoiden määrä kasvaa jatkuvasti, ja lähestyy jo 300 miljoonan kävijän vuositahtia.

Vierailut

Torni on avoinna ympäri vuoden. Se avataan päivittäin klo 9:30 ja sulkemisaika vaihtelee vuodenajan mukaan — kesäisin 0:45 ja muulloin 23:45. Portaikko suljetaan hissejä aikaisemmin, klo 18:30.

Toiseen kerrokseen pääsy hissillä maksaa 8,10 euroa per nousu (6,50 € alle 24-vuotiailta). Portaiden käyttö maksaa 4,50 € (3,50 € alle 24-vuotiailta).
Hissilippu tornin huipulle maksaa 13,10 € (11,50 € alle 24-vuotiailta).
Lipun osto internetistä säästää aikaa ja auttaa välttämään jonoja!

Opastetut kierrokset eivät ole ilmaisia, mutta Eiffel-tornin “kulissien taakse” pääset kurkistamaan oppaan seurassa, jos haluat nähdä sen alkuperäisen konehuoneen. Kierros kestää n. puolitoista tuntia ja maksaa n. 20 € per henkilö.

Reittiohjeet

Eiffel-torni sijaitsee Champs de Marsilla.  Moni hostelli tarjoaa neuvonnassaan tietoa nopeimmista reiteistä. Lähellä on useita metro- ja juna-asemia: RER linja C, sekä metrolinjat 6, 8 ja 9.
Tornille pääsee myös venekuljetuksella Batobusilla, laituri on lähellä.