Notre Dame -

Cathédrale Notre Dame de ParisKuuluisa pariisilainen katedraali, joka muistuttaa monia yhtä kuuluisasta Victor Hugon romaanista, on Eiffel-tornin tavoin yksi Pariisin suosituimmista monumenteista.
Notre Damen kiviperustukset luotiin 1163, ja katedraalin rakennustyöt kestivät kaksi vuosisataa. Sitä on sittemmin kunnostettu ja muutettu useasti vuosien mittaan. Tämä goottisen arkkitehtuurin mestarinäyte on ollut UNESCOn maailmanperinnön kohteiden listalla vuodesta 1991 saakka.
Viimeisimmät kunnostukset keskittyivät palauttamaan rakennuksen lähes alkuperäiset värit, sillä sen seinät olivat tummuneet iän myötä.

Vierailut:

Katedraali on avoinna vuoden jokaisena päivänä klo 8–18:45 (viikonloppuisin 19:15 asti). Sisäänpääsy on ilmainen. Muista kunnioittaa katedraalin uskonnollista alkuperää sekä muita vierailijoita käyttäytymällä ja pukeutumalla säädyllisesti. Salaman tai kolmijalan käyttö valokuvatessa on kielletty.

Opastettuja kierroksia tarjotaan ilmaiseksi useilla kielillä. Ranskankieliset kierrokset ma–pe klo 14 ja 15 (paitsi kuukauden ensimmäisenä perjantaina sekä kaikkina paastonaikaisina perjantaina), la–su klo 14:30.

Kirkkomusiikkikonsertteja järjestetään Notre Damessa säännöllisesti.

Reittiohjeet

Notre Dame on Ile de la Cité’llä Pariisin keskustassa, neljännellä kehällä (arrondissement).

Lähistöllä on useita metro- ja juna-asemia: City linjalla 4, St Michel -asema, Notre Dame RER B and C. Kaupungintalon metroasema linjoilla 1 ja 11 ei sekään ole kaukana, juuri Notre Damen sillan toisella puolen.