Centre Pompidou -

Centre Georges Pompidou à ParisCentre Pompidou, joka tunnetaan myös nimellä Beaubourg, rakennettiin 70-luvulla presidentti Georges Pompidoun hallitessa. Sen arkkitehtuuri, joka oli omalle ajalleen vallankumouksellista, on nyt erottamaton osa Pariisin ilmettä.

Tilan tarkoituksena on yhdistää useita kulttuurin muotoja sekä tehdä niitä yleisölle tavoitettavammiksi — se esittelee niin nykytaidetta, musiikkia, graafista suunnittelua kuin muotoiluakin.

Centre Pompidoussa on myös laaja yleinen kirjasto, joka rakennettiin paitsi houkuttelemaan vierailijoita, myös tiedottamaan keskuksen sekä Pariisin tarjoamasta rikkaasta kulttuuritarjonnasta. Näyttelyitä pidetään runsaasti, joten älä jätä Centre Pompidouta väliin Pariisin vierailullasi.

Reittiohjeet

Centre Pompidou on Pariisin neljännellä kehällä (arrondissement), lähellä Les Hallesia. Sinne pääsee monilla julkisilla kulkuvälineillä.
Rambuteau linjalla 11 on lähin metroasema. Hotel de Ville- ja Châtelet -asemat ovat myös lähellä Beaubourgia, kuten juna-asema RER: Châtelet – Les Halles. Useat kaupunkibussit kulkevat lähistöllä.

Keskus on avoinna kaikkina muina päivinä paitsi tiistaina. Museo ja näyttelyt ovat avoinna klo 11–21. Erityistapahtumien aikana aukioloajat voivat vaihdella.
Bibliothèque Publique d’information -kirjasto (BPI) on avoinna maanantaista perjantaihin (paitsi tiistaisin) klo 12–22, ja viikonloppuisin klo 11–22.

Sisäänpääsyn hinta riippuu siitä, mitkä näyttelyt haluat nähdä. Lippuja voi ostaa etukäteen netistä.

Centre Pompidou kuuluu Paris Museum Passin piiriin. Tämä museopassi on todella kätevä kulttuurin ystäville: se sisältää sisäänpääsyn 60 museoon tai monumentille Pariisissa sekä Ile de Francella. Kahden päivän passi maksaa 32 € ja kuuden päivän passi 64 €.

Jos etsit majoitusta Centre Pompidoun seudulta, hostelli tai pieni hotelli löytyy helposti valikoimastamme.