London Eye: pakkonähtävyys -

The London EyeMyös Millennium-pyöränä tunnettu maailmanpyörä rakennettiin vuosituhannen vaihtumisen kunniaksi ja kuuluu nykyisin Lontoon eturivin nähtävyyksiin. Se sijaitsee Westminsterin edessä ja on eräs Euroopan suurimmista maailmanpyöristä.

Parhaat olosuhteet maailmanpyörästä nauttimiseen tarjoaa selkeä, pilvetön päivä. Näin näet esteettä Parlamentin sekä kuninkaallisen palatsin puoli tuntia kestävän pyörähdyksen aikana. Ehkä saat silmäyksen jopa Windsorin linnasta — korkeimmalla kohdalla “Lontoon silmästä” voi nähdä peräti 64 kilometrin päähän!

Maailmanpyörään myydään useita eri lippuvaihtoehtoja, esim. kuohuviinitarjoilulla tai iltahämärässä tähtitaivaan alla… Lippuja voi tietysti ostaa London Eyen nettisivulta, jolla asioidessasi saat 10% alennuksen.

Reittiohjeet
Osoite: Minster Court, Westminster Bridge Road, Thames-joen etelärannalla, Parlamenttia vastapäätä.
Läheiset metroasemat ovat Waterloo, Embankment, Charing Cross ja Westminster. Waterloo on lähimpänä, vain viiden minuutin kävelymatkan päässä.
London Eye on avoinna päivittäin klo 10–20. Kesäisin pyörähdykselle pääsee myöhemminkin, klo 21 tai joskus jopa 21:30 asti.