Miksi Argentiinan bussit ovat maailman parhaita

Julkaistu 29 maaliskuu 2016

Jos aiot reppureissata ympäri Argentiinaa, tulet näkemään paljon busseja. Mutta jos kuvittelet sen tarkoittavan pitkiä, kuumia, epämukavia matkoja hostellilta hostellille, olet väärässä – Argentiinan bussit ovat valovuosia edellä niistä, joita on useimmissa Aasian ja Afrikan kohteista, ja ne jopa vetävät vertoja Euroopan ja Pohjois-Amerikan vastaaville. Maalla on kehittynyt bussiverkosto lähi- ja kaukoliikenneyhteyksillä kaikkiin sen maakuntiin ja naapurimaihin. Bussilla matkustaminen ei tietenkään ole yhtä nopeaa kuin junalla tai lentokoneella, mutta saat lisää aikaa nauttia Argentiinan upeista luonnonmaisemista.

Tarpeeksi mukava yöpymiseen

Monissa kaukoliikenteen busseissa on taakse kallistuvat penkit ja ne kulkevat myös yöllä, mikä tekee yöllä matkustamisesta paljon houkuttelevampaa. Joten sen sijaan, että käyttäisit koko päivän matkustamiseen, voit käyttää bussia liikkuvana hotellihuoneena – majoitus ja kuljetus samassa. Bonus! Sen lisäksi, saat nauttia siitä, että heräät täysin uudesta paikasta.  

Kaukoliikenteen bussit on jaettu kolmeen eri luokkaan:

  • Semi-cama: Penkit on varustettu tyynyillä ja jalka- ja käsituilla, ja busseissa on yleensä ilmastointi, yksinkertainen vessa ja perusvirvokkeet.
  • Cama-ejecutivo: Samat ominaisuudet kuin semi-camassa, mutta isommilla, mukavammilla istuimilla, jotka saa kallistettua alemmas. Mahdollisesti myös TV.
  • Cama suite: Tämän luokan istuimet kallistuvat melkein vaakatasoon, joten ne ovat ehdottomasti parhaat yli yön kestävään matkaan (tosin myöskin kalleimmat, luonnollisesti). Voit odottaa, että penkkisi ympärillä on väliseinä, ja saatat myös saada henkilökohtaisen viihdekeskuksen.

…myös edullinen.

Yleensä hintaero semi-caman ja cama-ejectuivon välillä on melko pieni, joten kannattaa ottaa parempi taso, jos vain voit, erityisesti, jos aiot saada nukutuksi.

Paljonko sitten kannattaa odottaa hinnan olevan? Voit matkustaa Buenos Airesista Mendozaan (katso alta) huomattavan paljon mukavammin 1000-1500 pesolla (60-95€). Alempi hinta on semi-camalle keskipituisella reitillä ja ylempi ykkösluokan cama suitelle nopealla reitillä. Plataforma10.com on kätevä sivusto hintojen ja aikataulujen etsimiseen.  

Suositut reitit

Saltasta Buenos Airesiin

Vaikka matka kestää 18 tuntia, bussimatka Buenos Airesin ja Saltan kaupungin (Saltan maakunnan pääkaupungin) välillä – tuntuu ennemminkin hyvin pitkältä lennolta luksuslentoyhtiön kyydissä. Kun valitset bussiyhtiöksesi esimerkiksi Andesmarin, sinua hemmotellaan maukkailla ilmaisilla aterioilla, hyvällä valikoimalla virvokkeita (alkoholittomilla ja alkoholijuomilla) ja tilavilla, taakse kallistuvilla istuimilla, jotka on suunniteltu pitkää Saltan matkaa varten.

Salta

Iglesia San Francisco

Matkalla pysähdytään usein, joten pääset verryttelemään jalkojasi ja saat hieman raitista ilmaa, tai voit napata matkaan välipalan bussiasemalta.

Saltassa on maailmankuulu Museo de Arqueología de Alta Montaña (arkeologinen museo), missä esitellään inkaheimojen historiaa, ja sen vieressä on pittoreski katedraali.

Buenos Airesista Mendozaan

Vähän lyhyempi 14 tunnin bussimatka Mendozaan – viinimaakunta Mendozan pääkaupunkiin – on myöskin erityisen mukava, ja maksamasi hinta sisältää yleensä runsaasti ruokaa ja juomaa. Istuimet kallistuvat tälläkin matkalla, ja ykkösluokan 180 astetta kallistuvat istuimet ovat vain hieman tavallisia kalliimmat.

Viinitarhojensa lisäksi tämä alue on tunnettu Parque Provincial Aconcagua-kansallispuistosta, jota hallitsee huomiota herättävä 6962-metrinen Aconcagua-vuori, maailman korkein huippu Aasian ulkopuolella.

Mendoza

Viñedos de Mendoza