Mexico Cityn parhaat tacot

Julkaistu 22 huhtikuu 2016

Hostellit - Tacoja

 

Meksiko elää tacoista. Halvat kolmen haukun maissitortillat pitävät meksikolaiset tolpillaan, ja kuten nälkäisenä reppureissaajana huomaat, niin ne pitävät sinutkin. Jos olet tottunut pikaruoaksi muuttuneisiin, liian täyteen ahdettuihin amerikkalais- ja eurooppalaisversioihin, oikeat tacot saattavat yllättää: täytteenä on usein vain lihaa (anteeksi kasvikset – Meksiko on rankka paikka teille), korianteria, sipulia ja salsaa. Kaikilla alueilla on oma tyylinsä, mutta löydät ne kaikki edustettuina Mexico Citystä, tacomaailman sykkivästä sydämestä. Varaa hostelli Mexico Citystä ja noudata neuvojamme löytääksesi taco-taivaan…  

Koko maan klassikot

 • Vaatimattomat tacos guisados on täytetty muhennoksella, joka voi olla mitä vain tingasta moleen. Guisado-kojuja on kaikkialla Mexico Cityssä, mutta kokeile Las Cazuelas -kojua Zona Rosalla, se on yksi parhaista.  
 • Paistolevyllä paistetulla lihalla täytetyt campechano tacos ovat suosittuja kaikkialla Meksikossa. Los Panchosista Anzuresista saat hyviä.   
 • Merenelävät ja kala täyttävät tacot koko rannikkoalueella. Pääkaupungissa Boca del Rio -ravintola San Rafaelissa on tunnettu merellisistä tacoistaan.  

Pohjoisessa

 • Pohjoisen tacos a la plancha on täytetty hiilten päällä kypsennetyllä lihalla ja nekin ovat jättäneet jälkensä Mexico Cityyn. Los Parados -ravintola Colonia Romassa on luotettava vaihtoehto.
 • Chilorio tacot tulevat Sinaloa-osavaltiosta ja niissä on vahvasti maustettu porsaanlihatäyte. Kokeile niitä Sonora Grill-ravintoloissa, joita on useammassa sijainnissa ympäri kaupunkia.

Keski-Meksikosta

 • Barbacoa tacot on täytetty grillatulla lampaalla, kun taas birria tacot on täytetty grillatulla vuohella. El Profe -ravintola Mercado Jamaicassa on tunnettu mahtavasta barbacoastaan ja paikalliset vannovat Birria Santa Bárbara -ravintolan nimeen, se sijaitsee Anzures for birrialla.  
 • Mixiote tacos täytetään agaavepuun lehteen käärityllä ja maakuopassa grillatulla lampaanlihalla. Käy Tacomixissa Colonia Romalla päästäksesi maistamaan aitoa versiota.
 • Michoacánin osavaltio lahjoitti maailmalle carnitasit (nyhtöpossulla täytetyt tacot). El Charro -ravintola Mercado de Coyoacáninissa on legendaarinen tarjoamiensa carnitas tacojen vuoksi.  
 • Seikkailunhaluisempien gastronauttien kannattaa maistaa cabeza tacoja, jotka ovat täytetty lehmänpäällä. Löydät niitä Tacos Lolita -ravintolasta Roma Norte -kadulta.

Hostellit - Keski-Meksikon tacoja

 

Etelässä

 • Cochinita pibil tacot, Yukatanin niemimaalta, ovat punaisia, juottoporsaan lihalla täytettyjä tacoja, joita tulet himoitsemaan päiväkaupalla. Suuntaa Mexico Cityssä, Polancon El Turix -ravintolaan niin saat annoksesi.  

Mexico Cityn omat

 • Tacos al pastor ovat muunnelma Pueblan tacos árabesta. Shawarmaliha vartaassa ananaksen kera on suosituin taco Mexico Cityssa. El Huequito -ravintola Centrossa on tehnyt asiakkaat tyytyväiseksi jo viidenkymmenen vuoden ajan. 
 • Tacos de canasta, jotka tarjoillaan polkupyörän korista, kutsutaan myös nimellä tacos al vapor, koska ne höyrytetään korissa, kun pyöräilijä polkee kierrostaan. Pysäytä polkupyörä, tai suuntaa Los Especiales -ravintolaan Cuauhtémocissa maistaaksesi näitä tacoja.

Pääkaupungin nuhruisista kaupunginosista tulleet Suadero tacot ovat alkuperäisiä Mexico Cityn tacoja. Ne tehdään halvasta naudankyljestä ja ne ovat nousseet slummeista sekä köyhien, että rikkaiden ruoaksi. Jos haluat maistaa kunnon katuruoan maun, kokeile Taqueria Jalisco -paikkaa Cuauhtémocissa.