Maailman parhaat kahvikaupungit: Seattle

Julkaistu 15 helmikuu 2016

Pike Place Starbucks

Ensimmäinen Starbucks – tavallaan. Se oli alunperin kulman takana Western Avenuella, ja siirtyi sieltä kuuluisaan sijaintiinsa Pike Placella vuonna 1976.

 

Marraskuun 30. 1971, maailman ensimmäinen Starbucks avattiin Seattlessa. Rakastatpa tai vihaatpa sitä, 44 seuraavaan vuoden aikana Starbucksista on tullut maailman suurin kahvilaketju – ja Seattlesta on tullut itse kahvin synonyymi.

Seattlen keskustaa tutkivien reppureissajien mielestä voi vaikuttaa siltä, että kaikki kaupungin asukkaat - opiskelijoista ja turisteista, jotka ottavat rennosti kahviloissa hipstereihin, jotka ajelevat fixipyöriensä selässä ympäri keskustaa americano-kahvi kädessä - rakastavat kiihkeästi kyseistä juomaa.  Välillä tuoreen kahvin tuoksu kirjaimellisesti leijuu Tyynenmeren tuulahduksen mukana.

Kun jokaista hostellia kohden on kymmenen kahvilaa, mistä kannattaa hakea kaupungin paras kofeiiniannos?

 

Espresso – oppimisprosessi

Nimi on vihje: Espresso Vivace on erikoistunut kaikkeen espressoon liittyvään sen kaikissa Seattlen kahviloissa (suosittelemme Sidewalk Baria Broadwaylla). Kanssaomistaja ja maailmankuulu barista David Schomer on julkaisemassa kolmannen painoksen kirjasta ‘Espresso Coffee: Professional Techniques’. Voit siis kumottuasi yhden heidän sensaatiomaisista espressoistaan ostaa oman kappaleesi ja valmistaa oman kahvisi.

 

Cappuccino – ennen vai jälkeen kello 11

Jos espresso on liian vahvaa omaan makuusi, juo cappuccino sen sijaan. Eurooppalaisten mukaan cappuccinoa saisi juoda vain ennen kello yhtätoista aamulla, mutta seattlelaiset antavat perinteille piutpaut ja tarjoilevat kupin suklaajauholla kuorrutettua vaahtoavaa herkkua mihin aikaan päivästä vaan.

Yksi parhaista paikoista juoman siemailuun on Caffe Vita. Sen sijainti Pioneer Squarella on erityisen hyvä vaihtoehto tauolle, kun kulutat Seattlen keskustan katuja.

Americano vai americana?

Americano ja americana tapaavat Odd Fellows Caféssa Capitol Hillilla. Hörpi americanoasi ja katsele taidetta, tai tarkkaile ihmisiä. Heittäydy ehkä herkuttelemaan ja tilaa myös pala kakkua; Odd Fellows valmistaa omat leivonnaisensa ja ne ovat huippuja.

 

Lattetaide

Kuten nimi kertoo, Fremont on paikka, mistä löytyy Fremont Coffee Company, joka ei vain hanki, paahda ja sekoita omaa kahviaan, vaan myös luo mitä upeinta lattetaidetta. Se on sellainen paikka, missä voit siemailla kahviasi ilman kiirettä – kuvittele iso ulkoterassi ja sisäpuolen kolot ja sopukat.

 

…hyödynnä sitten kofeiinipörinä

Kun kaikki juomasi kahvi alkaa vaikuttaa, jatka matkaasi ja käy katsomassa Seattlen loistavaa nähtävyysvalikoimaa. Sopivan etäisyyden päässä useista kaupungin nuorisohostelleista on keskustan ranta, joka on hyvä paikka vaellella kahviloiden, kauppojen ja ravintoloiden lomassa. Näe maisema 53-metrisen Seattle Great Wheel -maailmanpyörän kyydistä tai vielä korkeampaa 184-metrisen Space Needlen huipulta, mistä voit ihailla upeita panoraamamaisemia kaupungin yltä.

Tuon kaiken jälkeen kaipaat tietysti taas kahvia – mikä olisi parempi paikka hakea sellainen kuin legendaarinen Pike Place Market ja maailman ensimmäinen Starbucks?