Seitsemän hostellikävijän stereotyyppiä

Julkaistu 22 huhtikuu 2016

1. Elinkautisvanki

via GIPHY

 

Vaikuttaa siltä, että hän olisi ollut hostellissa ikuisesti. Ehkä hän on syntynyt siellä? Ehkä hän on oikeasti paikan omistaja? Mistä hänen rahansa ovat peräisin? Kukaan ei tiedä, ja hänellä on sellainen viisauden ja kokemuksen aura, että tuntuu epäkohteliaalta kysyä. Hän on hieman vanhempi kuin muut makuusalin asukkaat – mutta ei niin paljoa, että se olisi outoa – hän väittää eläneensä ympäri maailmaa, ja hänellä on sotkuinen tukka ja säänpieksemät kasvot, jotka todistavat sen. Hän ei tule mukaan villeimpiin iltoihin ulkona, ja katselee nuorten touhuja ystävällisen huvittuneesti, mutta on aina valmis pitkiin, syvällisiin keskusteluihin vapaan, kiinnostavan elämän elämisestä ja maailmanmatkaamisesta. Hän on mysteeri, mutta et voi sille mitään, että silti jotenkin ihailet häntä.

 

2. Henkilökohtaisen tilan kersantti

via GIPHY

 

Kaikki matkailijat ovat erilaisia, etkä lähde matkalle odottaen, että kaikki tapaamasi tyypit olisivat sosiaalisia taitureita. Mutta tämä yleinen hostellien hahmo tuntuu ymmärtäneen väärin, mikä jaettu makuusali oikeasti on. Hän on ahkerasti huomioimatta kaikki keskustelut, istuu yksin ruokasalissa, ja mieluummin juoksisi alasti torin halki, kuin lainaisi sinulle töräyksen suihkugeeliä. Parhaassa tapauksessa hän tervehtii sinua aamulla. Pysy itse kohteliaana. Kutsu hänet mukaan, kun olet menossa ulos, vaikka tiedät, ettei hän tule, mutta mitä tahansa teetkin…ÄLÄ KOSKE HÄNEN TAVAROIHINSA.  

 

 

3. Pussaileva pariskunta

via GIPHY

 

Katso ‘henkilökohtaisen tilan kersantti’. Paitsi, että näitä on kaksi, eli he ovat on tuplasti ärsyttävämpiä.

4. Sanakirja

via GIPHY

 

Nämä usein opintomatkalla tai vaihdossa olevat opiskelijat tuntuvat tietävän KAIKEN kaupungista ja alueesta. He osaavat kieltä, ja heittelevät englanninkielisen keskustelunne sekaan paikallisia ilmauksia. He ymmärtävät jokaisen tavan ja merkittävän rakennuksen asiayhteyden ja historian, ja he voivat selittää sinulle vaikka puhelinluettelon. Tietyt kaupungit kuhisevat heitä – esimerkiksi Firenze, missä on valtava absurdin seikkaperäistä tietoa omaava amerikkalaisten taideopiskelijoiden joukko.

 

5. Juoruilija

via GIPHY

 

Luulitko, että pääsit jo yläasteelta? Mieti uudestaan, koska tällä reppureissaajalla on luonnonlahja muuttaa pakomatkasi maailmalle pikkumaisuuden ja kateellisuuden painajaiseksi. Makuusaleissa yhteisen tilan ja yksityisyyden raja on häilyvä; eikä ole niin, etteikö ystävämme näkisi tätä rajaa, hän vaan tykkää kaataa sen päälle bensaa, sytyttää sen palamaan, ja tanssia sen tuhkassa. Jos haluat tehdä jotakin, minkä mieluummin pitäisit salassa, säästä se toiseen hostelliin.  

 

6. Trubaduuri

via GIPHY

Hostellit - Trubaduuri

 

Se saattaa olla ukulele, akustinen kitara tai haitari. Joka tapauksessa joka päivä tulee hetki, kun tämä salainen ase päätetään kaivaa esiin ja sillä viihdytetään koko makuusalia. Se on hurmaavaa ensimmäisellä kertaa ja hauskaa muutaman esiintymisen sen jälkeen. Saatat jopa vähän laulaa mukana. Vähän ajan kuluttua tutun sävelmän ensimmäinen sointu saa sinut ryntäämään baariin tai keittiöön hengähdystauolle.

 

7. Raikas tuulahdus

via GIPHY

 

On hostellityypeissä jotain hyvääkin. Kun majoitut niissä, tulet varmasti myös tapaamaan ihmisiä, joiden kanssa kaikki vaan loksahtaa paikoilleen. Pidätte samoista biiseistä, himoitsette samaa ruokaa, jaatte samankaltaiset matkasuunnitelmat ja huumorintajun (asia, jonka varmasti huomasitte kikattaessanne hostellistereotyypeille 1-6). Pidä tällaisista tyypeistä kiinni. Kaksikymmentä vuotta tästä eteenpäin, kun juoruilijat ja amatöörimuusikot ovat muisto vaan, pidätte edelleen yhteyttä. Tästä matkustelussa ja hostelleissa yöpymisessä on kyse – makuusalit voivat olla sosiaalinen lotto, mutta kun voitat, saat elinikäisiä ystäviä.