Kalifornian toinen puoli: uskomattomat valokuvat Mojaven aavikosta

Julkaistu 22 huhtikuu 2016

Jos olet kokenut Kalifornian vain populaarikulttuurin kautta, on mahdollista, että kuvittelet sen yhdistelmäksi San Franciscoa and Los Angelesia, mutta ilman surffaamista. ”Kultaisessa osavaltiossa” on kuitenkin paljon muutakin ja yksi sen suurimmista vahvuuksista on nyt heitetty maailman valokeilaan uuden ympäristölakialoitteen myötä. Presidentti Obama on luonut kolme uutta ‘National Monumentia (kansallismonumenttia) Kalifornian kauniille aavikolle, tehden siitä maailman toiseksi suurimman aavikkosuojelukohteen. Kun näet alueen, ymmärrät miksi. Kuten alla olevat valokuvat näyttävät, Mojave, joka on toiminut lukemattomien ajomatkojen, Calin rannikolta Vegasin kirkkaisiin valoihin, näyttämönä, on aivan upea.  

 

Kalifornian kaupunkien keskustoissa on tarjolla runsaasti halpoja hostelleja, joten on helppo löytää tukikohta, josta lähteä tutkimaan tätä kiehtovaa aluetta – joten varaa hostelli, pakkaa vaellussaappaasi ja rinkkasi, vuokraa auto, ja lähde matkaan.  

Hostellit - Mojaven aavikko
© Copyrights: Matthew G

Kalifornian rajaa ylittämässä vähän Las Vegasin ulkopuolella 

Hostellit - Mojave Trails National Monument
© Copyrights: Bob Wick

Ikivanhoja laavavirtoja ja uskomattomia dyynejä, Mojave Trails National Monument on, no, monumentaalinen.

 

Hostellit - Thunderbird Joshua Treen kansallispuistossa
© Copyrights: Don Graham

Mikä on kalifornialaisempaa kuin Thunderbird Joshua Tree -kansallispuistossa?!

 

Hostellit - Route 66
© Copyrights: Vicente Villamón

Lähde matkalle historiaan Route 66:a pitkin LA:sta Chicagoon saakka, jos haluat, ja tällaisia asioita saattaa tapahtua. Se on oikeasti olemassa – ei vain keksitty juttu.

 

Hostellit - Maakotka
© Copyrights: regexman

Kuvateksti: Pidä katseesi liimattuna Castle Mountains -vuoriin ja Mojave National Preserven ylle – saatat bongata maakotkan tai pari. Kukkuloilla on myös punailveksiä ja puumia.

 

Hostellit - Kelso Depot, Mojave National Preserve
© Copyrights: Fabio Achilli

Kelso on kummituskaupunki, mutta vanha rautatiekaupunki pelastui varmalta kuolemalta 1990-luvulla, kun siitä tuli Mojave National Preserven vierailukeskus.

 

Hostellit - Posti
© Copyrights: Johan Viirok

Oikeasti, Kelsossa tapahtuu hyvin vähän. Ajattelitko lähettää postikortin? Kokeile mieluummin WhatsAppia.