Koe kaupunki kuten paikalliset: kuusi ja puoli vinkkiä

Julkaistu 19 lokakuu 2016

Hostellit - Kokemassa kaupunkeja kuin paikallinen

Etkö halua olla kuin nämä tyypit? Et tietenkään. Jatka lukemista…

1. Seuraa paikallista mediaa

Jos tarjolla on paikallinen media osaamallasi kielellä, ahmi sitä ennen reppureissuasi. Seuraa sanoma- tai aikakauslehtien nettisivuja ja sosiaalista mediaa. Tarkista viihdeosiot viimeisimpien parhaiden ruoka- ja juomasuositusten sekä viihde- ja shoppailuvinkkien varalta. Katso uutisosiot, jotta olet tietoinen tärkeistä uutisista ja tapahtumista.

Et ehkä löydä mitään elintärkeää, mutta alueen tapahtumista lukeminen saa sinut oikeaan mielentilaan, jotta voit todella heittäytyä, kun saavut kohteeseen.

 

2. Ota selvää, ota selvää, ota selvää

Et halua viettää puolta lomastasi vitkastelemalla lippuautomaattien ja reittikarttojen edessä, joten ota ennen matkaasi selvää julkisen liikenteen verkostoista, mukaan lukien tärkeimmät linjat, liput ja matkustusetiketti. Jos haluat sulautua joukkoon, älä ole SE tyyppi, jolla ei ole matkarahaa valmiina tai joka hapuilee lippuaan kääntöporteilla.

Vastaavasti tutki myös paikallista muotia ja pukeutumisnormeja ja yritä pakata vaatteita, jotka sopivat niihin. Pinterest on kätevä työkalu tähän.

3. Yövy siellä missä paikallisetkin

Jos ole päättänyt päästä mukaan paikalliseen elämänrytmiin ja kulttuuriin, kaupungin keskustan hostellin valitseminen voi pilata suunnitelmasi. Mieti sitä näin, vaikka Manhattan tai Lontoon West End ovat upeita ja täynnä nähtävyyksiä, hyvin harvat tavalliset (eli ei superrikkaat) newyorkilaiset tai lontoolaiset asuvat siellä.

Kaukana turistirysistä, paikallisten asuinalueella majoittumisen edut ovat kahdenlaiset: saat hostellihuoneen usein erittäin halvalla, ja saat ison annoksen autenttisuutta. Pääset tapaamaan tavallisia kaupungin asukkaita, syömään oikeissa paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa, ja saat paremman kuvan paikan maantieteestä kuin saisit, jos vaan hengaisit jatkuvasti kaupungin keskustassa.  

Emme sano, etteivätkö kaupungin keskustat ja niiden hostellit olisi upeita, mutta toivomme ettet sivuuta syrjäisempiä tai lähiöissä sijaitsevia hostelleja, jos tahdot aidon kokemuksen.

4. Hanki paikallinen ystävä

Joskus yhteisen kielen puuttuminen voi pilata tämän idean, mutta yleensä voit puhua small talkia paikallisen kanssa baarissa tai kaupassa (tämä on taas helpompaa syrjäisemmällä alueella, itse asiassa paikalliset ei-turisti-alueilla ovat aktiivisen kiinnostuneita siitä, miten olet sinne päätynyt). Kysy uudelta kamultasi ehdotuksia siitä, mitä sinun kannattaisi tehdä ja minne mennä.

 

5. Ole tavoitettavissa

Tarkista ennen lähtöäsi toimiiko puhelimesi siellä, minne olet menossa. Jos ei, harkitse vakavasti halvan, väliaikaisen puhelimen tai SIM-kortin hankintaa, jotta voit kommunikoida ryhmäsi tai saamiesi paikallisten ystävien kanssa.

6. Seuraa taktisesti

Rakastamme opaskirjoja, mutta jos kaipaat persoonallisia, ajantasaisia vinkkejä ja kurkistuksia paikallisten asenteisiin ja huumoriin, seuraa sosiaalisessa mediassa paikallisia tilejä. Twitter, Instagram ja Snapchat ovat erityisen käteviä.

Varmista, että etsit vaikuttajia erilaisilta aloilta – ruoka, muoti, kuttuuri – saadaksesi hyvän kokonaiskuvan. Paikalliset toimittajat ovat usein hyvä aloituskohta, koska heillä on tapana olla hyvin verkostoituneita. Seuraa heitä, ja selaa sitten heidän seuraajansa läpi päästäksesi vieläkin syvemmälle!

6.5. Jätä selfiekeppi kotiin

Luota meihin tässä kohtaa, jookos?