Ulkoilmaseikkailuja Portlandissa: Mount Hoodille patikointi ja Columbia River Gorge

Julkaistu 29 maaliskuu 2016

Slow Berlinin apulaistoimittaja Laura Harker jakaa lisää vinkkejä viimeisimmältä matkaltaan Yhdysvaltojen luoteisrannikolle…

Hostellit - Mount Hood

Portland

Portland tunnetaan rennosta kaupunkielämästään, mutta älä unohda, että se on Tyynenmeren osavaltion upeiden luonnonmaisemien ympäröimä. Jos majoitut hostelliin Portlandissa, Mount Hood ja Columbia River Gorge ovat täydellisiä paikkoja retkille villiin luontoon. Mikä parasta, molemmat ovat sopivalla etäisyydellä kaupungista. Jos sinulla on auto käytössäsi, pääset Mount Hoodille 90 minuutissa ja Columbia River Gorgelle vain 20 minuutissa.  

Mount Hood

Mount Hood tarjoaa rajattomasti patikointi- ja maastopyöräilyreittejä, ja muuttuu laskettelu- ja lumilautailuparatiisiksi talvella. Timberline Lodge – jonka moni tunnistaa Hohto-elokuvan hotelliksi - on yksi vuoren suosituimmista vaellus- ja maastopyöräilyreittien aloituspaikoista. Suurin osa poluista kiemurtelee Timberline Lodgelta poispäin ZigZag Canyonin reunaa pitkin ja Paradise Parkin läpi. Monet vaellusretkistä ovat sopivia aloittelijoille, kokeneiden patikoijien pidentäessä vaelluksiaan syrjäiseen North Fork of Lost Creekiin.

Hostellit - Timberline Lodge

 

Government Campin vuoristokylä on toinen suosittu aloituspaikka ja sen Mirrot Lake Trail on yksi vuoren vilkkaimmista. Järvi reitin päässä on kuuluisa siitä, kuinka peilimäisen kirkkaasti vuori heijastuu sen pinnasta ja alue on äärimmäisen suosittu mustikoiden kerääjien keskuudessa elokuun lopussa ja syyskuun alussa.

 

Columbia River Gorge

Hostellit - Columbia River Gorge

Vain kahdenkymmenen minuutin ajomatkan päässä kaupungista, Columbia River Gorge on luonnon raja Oregonin ja Washingtonin osavaltioiden välillä. Rotko kulkee 140 kilometrin matkan Deschutes- ja Sandy-jokien suiden välissä. Jos suuntaat rotkoon, tarvitset National Forest Passin, jonka voi ostaa netistä ja tulostaa ennen lähtöäsi. Se maksaa vain 5 dollaria päivältä.

Rotko koostuu kahdesta erilaisesta maastosta: lännessä voit patikoida tiheässä metsässä, usein Oregonin kuuluisan sumun ympäröimänä, kun taas idempänä on metsien sijasta matalia mäkiä, peltoja ja suuria maatiloja. Yksi rotkon suurimmista nähtävyyksistä on Oregonin korkein vesiputous, Multnomah-putous ja monet vierailijat kävelevät putouksen juurelta Beson Bridgeltä pari kilometriä jyrkkää polkua ylös putouksen päälle.   

Pacific Crest Trail, legendaarinen vaellusreitti, joka kulkee Meksikosta länsirannikkoa pitkin Kanadaan saakka, kulkee Columbia River Gorgen läpi ja monet patikoijat suuntaavatkin rotkoon vain kävelläkseen tuon pätkän. Reitin varrella ylität Bridge of the Gods -sillan, joka on matalin kohta koko reitillä ja myös yleinen Oregonin ja Washingtonin rajanylityspaikka.