Vinkki aloittelijalle: 4 kohdetta, joista on helppo löytää matkakumppaneita

Julkaistu 19 lokakuu 2016

Kun suuntaat reppureissulle yksin, matkaseuran tapaaminen on luultavasti korkealla tavoitelistallasi. Kuten olemme sanoneet täällä jo useasti, matkakumppanit ovat korvaamattomia, kun olet pitkällä matkalla ja yövyt hostelleissa: he ovat hauskoja, antavat tukea ja ideoita siitä, mitä tehdä ja minne mennä seuraavaksi. Heistä ei tarvitse tulla parhaita kavereitasi, mutta niin usein käy.

Kun on kyse samanhenkisten matkailijoiden löytämisestä, kaikki reppureissukohteet eivät ole samalla viivalla. Tietysti oikealla asenteella varustettuna ystäviä voi löytää mistä vaan, mutta joissakin kohteissa on enemmän ensikertalaisia ja siksi niissä on helppo tavata muita samassa veneessä olevia. (Keltanokkien ja konkareiden prioriteetit ja asenteet ovat usein hyvin erilaisia, mikä voi johtaa hyviin keskusteluihin, mutta kiusallisiin kimppamatkakokemuksiin.)

Jos tämä on tilanteesi, tässä harkittavaksi neljä aloituskohdetta matkasi hostelleja varatessasi:

 

Thaimaa

Hostellit - Thaimaa

Tietysti. Bangkok (Kho San tie and Rambuttri), Chiang Mai, Koh Samui ja Kho Phangan, Krabi… lista jatkuu. Thaimaa on täynnä halpoja hostelleja ja reppureissaajia. Täällä voit kuitenkin odottaa erityisen laajaa kirjoa erilaisia matkaajia, kypsistä sapattivapaata viettävistä maailmanmatkaajista hostelleissa yöpyviin nuoriin, jotka aikovat suunnata rannoille ja baareihin. Joten vaikka tapaat paljon ihmisiä Bangkokin keskustan hostellissa, he eivät välttämättä ole ”tyyppiäsi”. Törmätäksesi samanmielisiin ihmisiin, pidä huolta, että pysyt aktiivisena, käyt opastetuilla kierroksilla, aktiviteeteissa, ruokakursseilla tai missä tahansa muualla, mikä vaan sinua kiinnostaakaan.  

Seuraava pysäkki: Kambodza tai Vietnam

 

Australia

Hostellit - Australia

Australian uskomattomat maisemat, pirteä asenne ja ulkoilmassa viihtyvä elämäntyyli tekevät siitä reppureissaajien suosikin. Ensi kertaa pohjoiselta pallonpuoliskolta matkustavilla on tapana rakastaa sitä, koska siellä on turvallista, siellä puhutaan englantia ja siellä on kesä, kun Euroopassa ja Yhdysvalloissa on synkin talvi. Sydney on valtavan suosittu portti maahan (ja myös upea kaupunki), mutta törmäät reppureissaajien massoihin myös suurkaupunki Melbournessa, ja Queenslandin rannikon ihanilla rannoilla.

 

Seuraava pysäkki: Suuntaa vielä etelämmäksi Uuteen-Seelantiin, tai Aasiaan Hong Kongin tai Japanin kautta.

 

Intia

Hostellit - Intia

Matkakohteet tulevat ja menevät, mutta Intia ei ole oikeastaan koskaan pudonnut reppureissaajien reiteiltä. Kulttuurishokki on huomattava, mutta Intia on niin kiehtova, että se on säilyttänyt vetovoimansa ensikertalaisten kohdalla (ja joskus on hyvä aloittaa huipulta). Vaikka osa Intian halvoista hostelleista houkuttaa bilehimoista porukkaa – erityisesti Goan kuuluisien rantojen lähellä – voit olla varma, että saamasi reppureissukaverit ovat uteliaita, seikkailullisia ja kulttuurisesti valveutuneita. Jos kukaan heistä ei ole, seuraava sakki saapuu hetkellä millä hyvänsä.

Seuraava pysäkki: Pohjoiseen Nepaliin ilmiömäisille vaelluksille.

 

Tsekin tasavalta (erityisesti Praha)

zech Republic (specifically, Prague)

Hostellit - Tšekin tasavalta

Olisimme oikeastaan voineet valita listalle vaikka kuinka monta Euroopan pääkaupunkia – Amsterdam on täynnä reppumatkaajia, Firenze täynnä kiertäviä taideopiskelijoita halpoihin hostelleihin linnoittautuneina, ja niin edelleen. Mutta Prahassa on jotain erityistä. Se on kaunis, ja se houkuttaa sekoituksen juhlijoita ja kulttuurinnälkäisiä matkaajia; hostellivalikoima kaupungin keskustassa on erinomainen, ja mikä parasta, Praha sijaitsee upean keskeisellä paikalla Euroopan mantereella. Hanki Interrail-kamuja täältä ja voitte matkustaa melkein minne vaan hurmaavalta Art Deco päärautatieasemalta.

Seuraava pysäkki: Riippu sinusta! Koko Eurooppa on sinulle auki…