Matkainspiraation puutteessa? Seuraa näitä snapchattaajia...

Julkaistu 22 huhtikuu 2016

Hostellit - Melbourne

 

Kun Snapchat kehitettiin vuonna 2011, ei ollut syytä ajatella, että tulisi suuri matkainspiraation lähde. Pikaviestipalvelu, jossa kuvat ja videot näkyvät vain rajatun aikaa palvelun poistaessa ne 24 tunnin jälkeen, tuntui olevan suunniteltu satunnaisten selfieiden, ja kuten huolestuneet vanhemmat ja skeptiiset toimittajat muistuttivat, seksiviestien lähettelyyn.

Kuinka paljon voikaan muuttua muutamassa vuodessa. Osaltaan monelle henkilölle samanaikaisesti näkyvien ”storyjen” fiksun suunnitelustrategian vuoksi, Snapchat on muuttuvat harvinaisuudesta 7 miljardia päivittäistä videokatselua kerryttäväksi jättiläiseksi. Jos tietää mistä etsiä, sieltä voi löytää myös erinomaista matkainspiraatiota. Snapchatinhan paras puoli on loppujen lopuksi sen välittömyys. Siellä ei ole kuvia tai videoita, jotka on otettu viikkoja, kuukausia tai vuosia sitten, vaan ne on kaikki otettu 24 tunnin sisällä. Se on ikkuna oikeiden kaupunkien ja oikeiden matkailijoiden päivittäiseen elämään, ja juuri siitä reppureissailussa ja hostellimatkailussa on kyse.    

Tässä muutamia snapchattaaija, jotka saattaisivat inspiroida seuraavaa matkaasi:

Drew Binsky (drewbinsky): Drew osaa bilettää ja pitää snäppi snäpilta kirjaa liikkeistään muun maailman nautittavaksi. Amerikkalainen, jolla on vakava matkakuume, vie sinut hulluihin seikkailuihin, jotka varmasti inspiroivat kaikkein sohvaan juuttuneintakin haavematkailijaa lähtemään reissuun. Koska se onkin hänen päätavoitteensa: inspiroida ihmisiä matkustamaan. Drew’lla on valtava maailmanlaajuinen seuraajakunta, jolle hän snäppää tavaramerkikseen muodostuneen käsilläseisontakuvan aina laskeuduttuaan uuteen maahan.  

Mark Wiens (migrationology): Mark on yhden miehen missiolla löytää maailman parasta gourmet-ruokaa. Hän haluaa näyttää ahnaalle yleisölleen ruoan maailman, yksi lautanen kerrallaan. Tämä ei kuitenkaan ole liian hienoa, konkurssiin ajavaa ruokaa, vaan katuruokaa, aitoa, värikästä ja halpaa settiä, jolla reppureissaajat ja hostelleissa kävijät elävät.

Kristin (krislikewhaat): Kristin kävelee vähemmän tallottuja polkuja iso hymy kasvoillaan. Seikkailunhaluinen ja aito Kristin haluaa antaa itseluottamusta naisille, jotka epäröivät yksin matkaan lähtöä. Kääntäen selkänsä elämälleen Kaliforniassa, hän juttelee paikallisten kanssa, kiipeää vuorille, patikoi pitkin eri maita ja sukeltaa pää edellä jokaiseen kulttuuriin, jonka kohtaa. Hän on hieno roolimalli.  

Jerome Jarre (jermoneharre): Tällä maailmaa matkaavalla ranskalaisella on tähden status Snäpösfäärissä eikä vähiten hänen laukomiensa kommenttien, kuten “Make your weird light shine bright so other weirdos know where you are” (vapaasti käännettynä: ”Anna outoutesi hehkun loistaa kirkkaasti, jotta muut kummajaiset löytävät luoksesi”) vuoksi. Hänellä on taito olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, ja hän ottaa sinut sinne mukaan. Hän on keskittynyt vähemmän matkailuun kuin viemään seuraajansa upealle matkalle halki itse elämän, missä vaan he sattuvatkin olemaan. Miljoonat seuraajat eivät voi olla väärässä…

Team Snapchat: On ehkä outoa ehdottaa sovelluksen ominaisuutta käyttäjän sijasta, mutta Snapchatin oma Live Stories pitää sisällään muutamia mahtavia joukkorahoitettuja matkakertomuksia, joista saat taatusti matkakuumeen. Snapchatin työntekijät valitsevat joka päivä yhden tai useamman sijainnin ja käyvät läpi käyttäjien julkiset snäpit luodakseen 24 tunnin montaasin. Saatat päästä näkemään vilauksia rantaelämästä San Diegossa, yöelämästä Lontoossa tai ruokamarkkinoista Melbournessa. Ja kun näet snäpin, josta pidät, voit käyttää uutta Story Explorer- ominaisuutta etsiäksesi lisää saman tyylisiä.

Joten jos et jo ole Snapchatissa, suosittelemme antamaan sille mahdollisuuden. Kun innostut siitä, kadut ettet hankkinut sitä jo aiemmin… Ja saatat saada sieltä muutaman hyvän matkaideankin.