Reppureissajaan pitkien vaellusten "bucket list"

Julkaistu 22 huhtikuu 2016

Solmi vaellussaappaidesi nauhat ja lähde mukaan viidelle maailman eeppisimmälle pitkän matkan vaellukselle. Nämä reitit haastavat kuntosi ja organisaatiotaitosi ja – mikä tärkeintä – vievät sinut todella upeisiin paikkoihin. Yövy halvoissa hostelleissa ennen, jälkeen ja vaellustesi aikana pitääksesi kustannukset kurissa ja saadaksesi mukavan jalkojen lepuutuspaikan ja päästäksesi juttelemaan muiden samaa reittiä kulkevien matkaajien kanssa.

 

Annapurna Base Camp Trek, Nepal  

Hostellit - Annapurna Base Camp Trek, Nepal

Tämä myös ABC routena tunnettu seitsemästä kymmeneen päivään kestävä vaellus on yksi suosituimmista Nepalin hämmästyttävän kauniilla Annapurnan alueella.

Korkeiden Annapurna ja Machapuchare-huippujen katveessa vaeltajat kulkevat nättien kylien, viidakon, metsien ja vesiputousten ohi. Jos luulet pitäväsi moisesta (ja pidät varmasti, jos kuntosi vaan riittää) varaa hostelli reppureissaajien keskuudessa suositusta Pokharan kaupungista – vaellukset alkavat yleensä sieltä.

 

Lycian Way -patikointireitti, Turkki

Hostellit - Lycian Way -patikointimatka, Turkki

Lyykian ikivanhaa rannikkoa pitkin kiemurteleva 509 kilometriä pitkä Lycian Way-patikointireitti läpikävely vie neljästä viiteen viikkoa, mutta useimmat patikoijat päättävät vaeltaa lyhyempiä osuuksia. Yksi suosituimmista pätkistä kulkee kauniista Fethiyen merenrantakaupungista Pataralle, yhdelle etelärannikon parhaista rannoista. Pysähdy matkan varrella varjoliitämään Turkin kuvatuimmassa rantakohteessa, Olu Denizissa.

 

Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitti, Espanja

Hostellit - Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitti, Espanja

Miljoonat patikoijat ovat vaeltaneet tämän perinteisen pyhiinvaellusmatkan Pyhän Jaakobin haudalle Santiago de Compostelaan. Kiireiset matkailijat voivat kävellä reitin viimeiset 110 kilometriä viidessä päivässä aloittaen Galician Sarria-kaupungista. Reitin varrella on mäntymetsiä, niittyjä, pieniä kyliä ja keskiaikaisia linnoja. Vaelluksen päätyttyä kannattaa viettää muutama päivä Santiagoa tutkien sen katedraalin, museoiden ja tunnelmallisten tavernojen vuoksi.    

Kiinan muuri

Hostellit - Kiinan muuri

Patikoi yhtä maailman seitsemättä ihmettä, Kiinan muuria, pitkin, minne pääset helposti Pekingistä. Muurin kokonaispituus on uskomattomat 20 000 kilometriä, mutta useimmat kävelevät muurin lyhyempiä osioita muutamien päivien tai viikkojen ajan. Patikoi pidempään, jos haluat paeta turistilaumoja ja nähdä kiehtovaa Kiinan maaseutua. Varaa vaelluksen jälkeen hostelli Pekingistä vieraillaksesi Taivaallisen rauhan aukiolla, maailman suurimmalla kaupungin keskustassa sijaitsevalla aukiolla, ja kuuluisassa Kielletyssä kaupungissa.

 

Ciudad Perdida-vaellus, Kolumbia

Hostellit - Ciudad Perdida -vaellus, Kolumbia

Tee tutkimusretki sankkaan, höyryävän kuumaan viidakkoon Kolumbian Karibianmeren puoleisella rannikolla, Indiana Jones-tyylisellä viiden päivän vaelluksella. Ciudad Perdida (“Kadotettu kaupunki”) on peräisin vuodelta 500 ennen ajanlaskun alkua, ja sinne päästäkseen pitää patikoida kolme päivää ylämäkeen – mukaan lukien lopun 1 500 sammaleenpeittämää porrasta. Rankan vaelluksen ansiosta paikalla on suhteellisen vähän turisteja, mikä saa Kadotetun kaupungin penkereillä ja portaikoissa kuljeskelun tuntumaan hieman kuin salaisen puutarhan tutkimiselta. Kaikki Kadotetun kaupungin vaellukset alkavat Santa Martasta, joten nappaa sieltä halpa hostellihuone valmistautumista ja vaelluksen jälkeistä lepoa ja toipumista varten.