Jimjilbangin aika! Rentoutumaan Etelä-Korean uskomattomiin kylpylöihin

Julkaistu 22 huhtikuu 2016

Hostellit - Kylpylä Etelä-Koreassa
© Copyrights: Noby Leong

Kylpylä Etelä-Koreassa

Nähtävyyksien katseluun käytetyn päivän jälkeen useimpien turistien tarvitsee rentoutua. Hostelliin voi tietysti mennä, mutta voit tehdä paremmankin valinnan – suuntaa perinteiseen jimjilbangiin ja pääset rentoutumaan kunnolla ja samalla kokemaan aitoa korealaista kulttuuria. Kylpylät saattavat aluksi tuntua pelottavilta, mutta ne ovat todella sen arvoisia ja niiden kautta pääset kurkistamaan korealaiseen yhteiskuntaan, joten unohda turha kainoilu ja lähde mukaan. Mennään jimjilbangiin!

Näin pääset alkuun

Korean lukemattomat jimjilbangit toimivat kaikki samalla tavalla. Kävele sisään, päätä haluatko maksaa yö- vai päivätaksan ja maksa maksu vastaanotossa. Sinulle ojennetaan löysät, pyjama-tyyliset vaatteet ja ohjataan ovesta joko naisten tai miesten puolelle. Päädyt pukuhuoneeseen, missä laitat kenkäsi lokeroon ja saat toisen avaimen henkilökunnan jäseneltä, joka vastaa pukuhuoneesta. Sitten asetat saamasi vaatteet toiseen kaappiin, omien vaatteidesi kera. Olet nyt alasti kaapin avain ranteessasi.

Aika peseytyä…

Nyt liityt muiden alastomien ihmisten joukkoon vain naisten tai miesten pesuhuoneessa. Huomaat, että kaikki korealaiset hinkkaavat ahkerasti itseään joka puolelta saippuoiduilla kankailla. Sinun tulee tehdä samoin. Voit pyytää pesijää lisämaksusta, mutta useimmat ei-korealaiset jättävät tämän väliin. Kun olet pessyt itsesi, voit istua erilaisissa höyrysaunoissa ja erilämpöisissä porealtaissa muiden kylpijöiden kanssa. Kuumat saunat voivat olla jopa 90°c-asteisia ja kylmäaltaat jäätävän 0°c. Siirryt näiden välillä satunnaisessa järjestyksessä, kunnes olet sopivan tokkurainen ja rentoutunut.

Rentoudu

Kuivaa itsesi ja pukeudu pyjamaan. Mene yläkertaan toiseen tilaan, missä on useita ovia, jotka johtavat yhteisiin kuuma ja kylmähuoneisiin. Liikut erilämpöisten, eri kosteustasoisten ja eri mineraaleja (suola ja jade ovat yleisimmät) sisältävien huoneiden välillä. Osa huoneista on tulikuumia, osa viileitä. Voit kulkea huoneesta toiseen, kuten haluat, joten rentoudu ja valitse, mikä tuntuu parhaalta.

Syö, nuku, ja aloita alusta

Jimjilbangit eivät ole vain kylpylöitä. Suurimmat niistä ovat täysin varusteltuja lomakohteita, joista löydät ravintoloita, yhteisiä makuutiloja, kuntosaleja, karaokehuoneita ja TV-huoneita. Jos maksat kohtuullisen yöpymismaksun, tai saavut jo aamulla, ei sinulla ole kiire minnekään, ja voit tehdä kylpylässä kaikkea mitä haluat, missä järjestyksessä vain tahdot. Niin korealaisillakin on tapana tehdä, joten varaa kylpylälle koko päivä ja/tai yö ja liity mukaani!