Valparaison ylistys: Miksi Chilen satamakaupunki on reppureissaajan taivas

Julkaistu 22 huhtikuu 2016

Hostellit - Valparaíso

 

Rönsyilevässä historiallisessa satamakaupungissa puolivälissä Chilen rannikkoa on neljä yliopistoa, runsaasti taidetapahtumia ja boheemia kulttuuria sen kaoottisilla, mäkisillä kaduilla. Jos haet reppureissaajaystävällistä matkaa Chileen, et voisi valita paremmin -  kaupungissa on paljon halpoja hostelleja, ja siellä asuvien taiteilijoiden ja opiskelijoiden yhdistelmä tekee yöelämästä vilkasta.  

Sen lisäksi kaupungissa sijaitsee UNESCOn listaama historiallisesti merkittävä kortteli, jota leimaa värien räjähdys, ja se on täynnä hämmästyttäviä 1800-luvulla, jolloin Valparaíso oli yksi Etelä-Amerikan rikkaimmista satamista, rakennettuja rakennuksia.

Ei mikään ihme, että tämä rähjäinen – ja matkailijoiden keskuudessa suhteellisen aliarvostettu – satamakaupunki on vanginnut taiteilijoiden mielikuvituksia jo vuosisatoja.  

Miten sinne pääsee?

Valparaísoon on helppo päästä bussilla Chilen pääkaupungista Santiagosta ja useimmat bussiyhtiöt tarjoavat suoria yhteyksiä kaupunkien välillä. Sillä ei ole omaa lentokenttää ja lähin kenttä on Arturo Merino Benitez -lentokenttä lähellä Santiagoa, minne saapuu lentoja sellaisista kohteista kuin Buenos Aires, Lima, Sao Paulo, Montevideo, Madrid, New York ja Pariisi.

Tasting Valparaíso

Suuntaa yöelämään

Yksi Valparaíson suosituimmista paikoista on Bar La Playa, joka on suosittu erittäin halpojen oluidensa ja boheemin diskonsa vuoksi. Jos kaipaat kansainvälistä, rentoa klubia, joka ei ole liian täynnä, voit koittaa myös homoystävällistä Mascaraa Plaza Aníbal Pinton vieressä, missä on myös erittäin edulliset drinkit ja neljän tunnin 'happy hour' joka ilta tiistaista perjantaihin.

Ulkona syöminen

Mene eloisaan Casa Cervecera Altamiraan, pienpanimoon osoitteessa Av. Elias 126, Ascensor Reina Victorian lähellä, bocadilloille, hampurilaisille ja tapaksille sekä myös pubiruoalle italiaisella twistillä. Jos pidät thaimaalaisesta comidasta, kannattaa suunnata Samsaraan osoitteessa Almirante Montt 427. Eloisalla ja edullisella thairavintolalla on myös hyvä viinilista.

Kulttuurikohteet

Kuuluisa skottilainen purjehtija Lordi Cochrane perusti Chilen laivaston ja asui Valparaísossa suuren osan elämästään. Museo del Mar Lord Cochrane kaupungin yllä, on kunnianosoitus kaikille Lordi Cochraneen liittyville asioille, kanuunoine kaikkineen, ja museosta on aika upeat maisematkin. Mene punaiseen mukulakivistä rakennettuun rakennukseen yhdellä Valparaíson viidestä ascensoresta (hissistä) katsomaan näyttelyä Chilen kiehtovasta merellisestä perinnöstä.