Miten saada kunnon yöunet hostellissa

Julkaistu 19 lokakuu 2016

Hostellit - Kunnon yöunet hostellissa

Yövytkö makuusalissa kaupungin keskustan hostellissa? Näin varmistat, että saat levättyä kunnolla mitä tahansa kanssamatkustajasi puuhaavatkaan…

1. Hanki yksityinen (tai melkein yksityinen huone)

Aika ilmiselvää on, että yksityisissä huoneissa, sinulla on hieman enemmän valtaa äänen, valaistuksen ynnä muun suhteen – vaikka kuulet silti, mitä ulkopuolella tapahtuu, ellet ole sattunut löytämään hostellia, jossa on äänieristetyt seinät. Yksityishuoneen valitseminen on edullisempaa kuin luulisi, erityisesti, jos valitset hostellin vähemmän keskeiseltä alueelta tai liittäydytte yhteen kavereidesi kanssa ja hankitte keskikokoisen kylpyhuoneella varustetun huoneen. Periaatteessa, jos unella on oikeasti väliä sinulle, et valitse halvinta, tarjouksessa olevaa makuusalin sänkyä – punnitse rahatilanteesi ja hostellin hinnat, ja selvitä mihin sinulla realistisesti ottaen on varaa.

2. Varustaudu

Mitä teet, kun yrität ummistaa silmäsi yölennolla? Nappaat virkistyspakkauksen ja otat esiin korvatulpat ja unimaskin. Tee makuusalissa samoin. Jos tiedät, että nukut hullun kevyesti, eikä sinulla ole varaa yksityishuoneeseen, sijoita hyviin kestokorvatulppiin ennen kuin lähdet matkaan – se on paljon kätevämpää kuin ostaa koko ajan lisää kertakäyttöisiä vaahtomuovi- tai silikonitulppia. Mitä tulee unimaskiin, otit tietysti sellaisen mukaan lennoltasi…

3. Muodosta sopiva rutiini

‘Rutiini’ kuulostaa kuoliniskulta reppureissulle. Mutta emme tarkoita jokaista iltaa, vaan vain niitä jolloin et ole juhlimassa ja haluat ottaa univelkaasi kiinni. Käy suihkussa ennen nukkumaanmenoa, keitä kuppi yrttiteetä tai kaakaota (ei kofeiinia, tietystikään), lue rauhassa tunnin verran. Mikä ikinä sinulle toimiikaan.

4. Tee paikasta kotoisa

Jotkut matkailijat pystyvät nukkumaan lähes missä tahansa, missä vain on patja, mutta jos sinulla on taipumusta unettomuuteen, huomaat, että kotoa tuoduista lohtuesineistä saattaa olla apua. Tee mitä voit tehdäksesi makuutilasta tutuntuntuisen – aseta kirjoja riviin seinää vasten, sido helmiä tai huiveja sängynreunoihin… Olemme tavanneet jopa matkailijoita, jotka koristavat sänkynsä suosikkipehmoleluillaan. Jälleen kerran, tee niin, mikä ikinä tuntuukaan sopivalta. Voit myös laittaa esille valokuvia, mutta älä käytä sinitarraa, et halua jättää rasvajälkiä hostellin seiniin.

5. Ole diplomaattinen

Hostellin makuusalit ovat jaettuja tiloja, ja jaetut tilat tarkoittavat neuvottelua. Ystävysty muiden matkailijoiden kanssa ja pyri olemaan vieraanvarainen heitä kohtaan – saatat huomata, että he vuorostaan ovat valmiita antamaan sinulle tilaa ja hiljaisuutta, kun pyydät nätisti (tai tiukasti). Älä ala vaan ladella vaatimuksia heti saapuessasi!