Hostellihoidot: kahdeksan rakkauden ja seksin eitä ja juuta reppureissukohteissa

Julkaistu 22 huhtikuu 2016

Hostellit - Juut ja eit

Kunnon rehellistä hauskanpitoa… Mutta kaikkien ei tarvitse tietää, vai mitä?

 

Hostellit voivat olla hormonien täyttämiä paikkoja – vapaus, uudet ihmiset, juhliminen. Asioita tapahtuu, tiedäthän. Joten kun suuntaat reppureissaamaan ympäri maailmaa ja nautit olostasi, pidä mielessä, että voit joutua rietastelun pesiin. Haluamme varmistaa, että pidät huolta itsestäsi. Seuraa näitä yksinkertaisia ohjeita niin pysyt turvassa (etkä käy kenenkään hermoille).

Juu...

… käytä ehkäisyä. Okei, se on aikamoinen itsestäänselvyys. Mutta se kannattaa mainita, jos satuit unohtamaan. Kun olet liikkeellä isossa maailmassa ja tapaat uusia jännittäviä ihmisiä ja juot ämpäreittäin viinaa, hetki vie helposti mukanaan.  

…hommaa huone! Mahtavaa, haluatte toisianne. Mutta ketään muuta ei kiinnosta. Jos teidän on aivan pakko päästä pukille, etsikää jokin paikka, jonka oven saa lukkoon. Jos olette superromanttisella tuulella, voitte aina varata yksityisen huoneen yhdeksi yöksi. EXTRA SUPER-TÄRKEÄ VINKKI: Älkää missään nimessä hommailko hostellin keittiössä. Haloo. Kaiken muun lisäksi, siinä on merkittäviä ruokahygieniariskejä.

…pitäkää se salassa (jos voitte).  Jos olet pokannut toisen hostellivieraan, riski mahdolliseen kateellisuuteen ja monenlaiseen epämukavuuteen on melko korkea. Pitäkää asiat siis hissukseen, kunnes te kaksi siirrytte eteenpäin (toiseen majoitukseen siis). Jos pokasit jonkun samasta matkaseurueesta? Anteeksi, mutta se on aihe täysin uudelle postaukselle.  

…odottakaa, että kaikki muut ovat lähteneet. Jos koitatte salailla sutinaanne, kokeilkaa vanhaa kunnon ”minä tulen perästä” -kikkaa, kun kaikki ovat suuntaamassa ulos illalla. Muut ovat menossa juhlimaan, joten he tulevat olemaan poissa jonkin aikaa ja unohtavat, ettet ole paikalla heti, kun viina alkaa virrata. Sillä välin sinä ja ihastuksesi saatte vähän kahdenkeskistä aikaa.

 

Älä…

…ala hommiin pienessä hostellihuoneessa. Jos teitä on vain neljä henkeä yhdessä huoneessa ja kaksi teistä on täydessä touhussa, eivät muut huonekaverit varmasti ole iloisia.

… nappaa toisen tyttö- tai poikakaveria. Se on parhaimmillaankin epäkohteliasta, mutta kun olet osa tiivistä matkailijaryhmää, joka jakaa pienen tilan, tilanne tulee takuulla räjähtämään käsiisi. Maailma on suuri, mutta reppureissaajapiirit voivat olla yllättävän pienet – ja viimeinen asia, mitä haluat, on OMG DRAAMA, joka luo varjon matkanne ylle.

…riko sääntöjä. Hostelleilla on talon säännöt ja matkakohteilla omat kulttuuriset norminsa. Suosittelemme lukemaan niistä ja noudattamaan niitä. Olisi aikamoinen ilonpilaaja, jos tulisit potkituksi ulos majoituksestasi, vai mitä? Kuvittele nyt edellinen JA paikallisen poliisin kanssa tekemisiin joutuminen.

…tuo tuntemattomia hostelliin. Vaikka se oli sääntöjen mukaista (se ei juuri koskaan ole), se ei ole reilua muita vieraita kohtaan.