Hong Kong: neljä parasta naapurustoa

Julkaistu 29 maaliskuu 2016

Hostellit - Pilvenpiirtäjiä

 

Tämä kulinaarinen pääkaupunki on tunnettu tyylikkäistä pilvenpiirtäjistään, vilkkaista markkinoistaan ja erinomaisesta ruoastaan. Mutta mikä on paras yöpymispaikka? Se riippuu siitä, mitä haet…

Paras ostosten tekoon: Causeway Bay

Himoshoppailijoiden kannattaa varata peti hostellista, joka sijaitsee tässä ostosparatiisissa. Causeway Bay on täpötäynnä ostoskeskuksia, putiikkeja, tavarataloja ja myyntikojuja, jotka myyvät kaikkea kengistä elektroniikkaan, kodintarvikkeista tietokoneisiin. Katumarkkinat, kuten Jardine's Crescent, tarjoavat yllin kyllin mahdollisuuksia halpojen löytöjen metsästykseen, joten valmistaudu tinkimään. Onko sinulla rahaa liiaksikin asti? Laita Visa vinkumaan hienoissa putiikeissa Lee Gardens One & Two’ssa, Hysan Placella, Lee Theatressa, Times Squarella and Fashion Walkilla. Muista vaan jättää matkalaukkuusi reilusti tilaa ostoksille.

Paras nähtävyyksien katseluun: Tsim Sha Tsui

Yövy neonvärivalojen valaisemassa Tsim Sha Tsui’ssa nauttiaksesi silmiä hivelevistä maisemista Victoria Baylle, Kiinan suurimpaan satamaan, joka kuhisee lauttoja, risteilyaluksia ja puisia kalastusveneitä. Valmistaudu häikäistymään satamaa reunustavien Hong Kong-saaren ja Kowloonin niemimaan pilvenpiirtäjien välkkyvistä valoista. Mene katsomaan rantakadulle joka ilta kahdeksalta esitettävä maailman suurin valo- ja äänishow Symphony of Lights.

Paras rentoon oleiluun: Prince Edward

Ime itseesi eksoottisten kukkien värejä ja tuoksuja Hong Kongin kuuluisilla kukkamarkkinoilla, missä katukauppiaat myyvät bonsaipuita, bambuja, ruusuja, siemeniä, kukkasipuleita ja hyvää onnea tuottavia kasveja. Ihanan rauhalliset markkinat sijaitsevat lähellä Prince Edward Stationia. Vieraile markkinoilla viikkoina ennen kiinalaista uutta vuotta, jolloin näitä niin kutsuttuja onnenkasveja on runsainten. Lähellä sijaitseva Bird Garden on toinen visuaalinen ilotulitus. Siellä kojuista myydään eksoottisia lintuja, bambuhäkkejä ja valtavia heinäsirkkoja, joilla lintuja ruokitaan. Täällä voit tarkkailla linnuilleen syömäpuikoilla toukkia syöttäviä vanhoja miehiä.

Paras ulkona syömiseen: Nathan Road

Aasian ruokapääkaupunkina Hong Kongin tuntemien hypettämässä kaupungissa on valtava määrä ravintoloita, joiden tarjoamat jännittävät ruokalajit vaihtelevat käärmekeitosta kokonaiseen juottoporsaaseen. Nathan Road tunnetaan halpojen ruokapaikkoja ja hienojen ravintoloiden täyttämänä gourmet-katuna. Hong Kong on paras paikka maailmassa dim sumin syömiseen: hienostuneita mykyjä voi syödä sekä vanhan ajan teehuoneissa, että Michelin-ravintoloissa. Huippuvalinta on esimerkiksi Sun Tung Lok (132 Nathan Rd), jonka listalta löytyy haineväkeiton ja merimakkaran kaltaisia herkkuja. Vanhojen kiinalaisravintoloiden lisäksi Nathan Roadilta löytyy suuri määrä curryravintoloita ja afrikkalaisia illallispaikkoja.