Peli on käynnissä: Euroopan parhaat jalkapallokohteet

Julkaistu 22 huhtikuu 2016

Olipa kyseessä pyhiinvaellus kentälle, jolle olet aina halunnut päästä vierailemaan, tai mieleenpainuva lisä poikien (tai tyttöjen) viikonloppureissuun, Euroopalla on tarjottavanaan useita kunnon herkkuja jalkapallofanille. Otteluliput eivät aina ole halpoja, mutta hei – säästät rahaa asumalla halvassa hostellissa, joten miksi et panostaisi kokemukseen, jota et koskaan unohda?

San Siro, Milano

Hostellit - San Siro, Milano

Inter vastaan AC Milan pelaamassa molempien kotikentällä Milanon toisen "katedraalin", San Siron stadionilla, tulisi jokaisen jalkapallofanin nähdä edes kerran elämässään. Jalkapallon mekkana tunnettu San Siro (joka tarjoaa uskomattomia näkymiä kaupungin ylle vähemmän intohimoiselle fanille) on se paikka, minne kannattaa suunnata, kun haluaa kokea jalkapallon parhaimmillaan. Kun pelaajat karjahtelevat saapuessaan tunnelista kentälle ja fanilaulut raikuvat korvia huumaavasti, siitä ei futis parane.    

 

Camp Nou, Barcelona

Hostellit - Camp Nou, Barcelona

Kaikki peliin! Kaunis Camp Nou mahduttaa penkkiriveilleen 100 000 -enemmän kuin mikään stadion Euroopassa - ja remontin jälkeen se tulee olemaan vieläkin isompi ja parempi. Paikallisottelu Barcan ja Espanyolin välillä luo unohtumattoman tunnelman, mutta mikä tahansa peli tällä valtavalla stadionilla saa ihosi kananlihalle. Opastetulla kierroksella kuljet legendaarisen Leo Messin kuluttaman tekonurmen poikki ja päädyt upeaan fanikauppaan, jota voisi tutkia tuntikaupalla.

 

Allianz Arena, München

Hostellit - Allianz Arena, München

Eli kumivene tai UFO, tämä on modernein stadion Euroopassa ja yhden Saksan parhaista jalkapallojoukkueista, Bayern Münchenin kotikenttä. Erikoislaatuisella areenalla on kuuluisa väriä vaihtava ulkoseinä: kun Bayern München on kotona, koko rakennus hohtaa punaisena: jos kakkosdivarin entiset suuruudet TSV 1860 München pelaavat, se on sininen. Ja kun Saksan maajoukkue palaa kotiin, se hehkuu valkoisena. 

 

Emirates Stadium, London

Hostellit - Emirates Stadium, Lontoo

Perustason oppaaton kierros Arsenalin pyhällä maalla vie Director’s Boxiin ja pukukoppeihin, ja voit myös kävellä pelaajien tunnelista ja ottaa selfien poterossa. Nosta panoksia ja ota kuva FA Cup 2015 -pokaalin kanssa tai saa oppaaksi Arsenalin entinen pelaaja Legends’ Tourilla. Koska vaihtoehtoja on niin paljon, voisi kierroksille palata kerta toisensa jälkeen.

 

Millerntor-Stadion, Hampuri

Hostellit - Millerntor-Stadion, Hampuri

Tämä ei päässyt listalle, koska se on huippukuuluisa, vaan siksi, koska kotijoukkue FC St Paulin pelaajat ovat todella, todella kivoja. Tämä saattaa olla kaikkein vieraanvaraisin ja ystävällisin kenttä koko mantereella. St. Pauli -fanit rakastavat jalkapalloa, eivät vain pelin vaan myös yhteisön ja sen tuottaman yhteenkuuluvuuden ja ilon vuoksi. Jos haluat hymyn kasvoillesi, suuntaa sinne – ja myöhemmin voit piipahtaa läheiselle Reeperbahn-kadulle tutustumaan sen tarjoamaan vaihtoehtoyöelämään.