Neljä parasta Etelä-Amerikan erämaakokemusta

Julkaistu 22 huhtikuu 2016

Etsitkö unohtumattomia erämaakokemuksia Etelä-Amerikassa? Tässä muutama ehdotus!

1. Tähtien katselu Titicaca-järvellä, Perun ja Bolivian rajalla

Hostellit - Titicaca-järvi

Maailman korkeimmalla sijaitseva purjehduskelpoinen järvi, Titicaca-järvi, on näkemisen arvoinen mihin aikaan vuodesta vaan. Se on itse asiassa niin korkealla, että voi vaatia pari päivää ennen kuin totut sijaintiisi. Kun totut ohuempaan ilmaan, valvo pilvettömänä yönä, pukeudu lämpimästi, ja katso ylös nähdäksesi erikoislaatuisia tähdenlentoja.

2. Hauskat kuvat Bolivian hiekka-aavikolla

Hostellit - Salar de Uyuni -järvi

 

Myyttinen, peilin kaltainen Salar de Uyuni on loputtomalta vaikuttava suola-aavikko, joka on täydellinen perspektiivillä leikkimiseen. Jos et palaa vähintään yhden hullunkurisen kuvan kera, teit jotain väärin!

Taivas aavikolla on syvän sininen uskomattoman selkeän ilmaston vuoksi, ja värit ovat erityisen vaikuttavia auringonnousun ja -laskun aikaan. Löydät vaivattomasti opastetun retken, joka vie sinut suolatasangoille – kysy hostellistasi vinkkejä.   

3. Vaellus villielämää katselemaan Sumaco Napo-Galeras -kansallispuistossa Ecuadorissa

Hostellit - Sumaco Napo-Galeras -kansallispuisto

 Tämän kansallispuiston ylle kohoaa 3 990 metriä korkea Sumaco-tulivuori, ja se on koti sadoille kiehtoville lintulajeille. Kuudella eri ilmastovyöhykkeellään puisto on yksi Amazonin altaan suosituimmista ekoturismikohteista, ja alueella on paljon turistioppaita ja yöpymispaikkoja.

4. Vaellus Torres del Painen kansallispuistossa, Chilen Patagoniassa

Hostellit - Torres del Paine -kansallispuisto

 

Kun näet Torres del Painen kansallispuiston ensimmäistä kertaa, käsityksesi luonnon kauneudesta ampaisee aivan uudelle tasolle. Harkitse 100 kilometrin ‘W' hike-vaellusreittiä, jonka voi kävellä noin viidessä päivässä ja joka kulkee monen huomattavan nähtävyyden, kuten laajan Glacier Grey-jäätikön, uskomattoman Valle de Frances näköalapaikan, ja Mirador las Torres huippujen ohi, joista viimeisin on parhaimmillaan auringonlaskun aikaan! Päästäksesi Torres del Paineen matkusta kahden tunnin bussimatka Puerto Natalesista.