Neljä aktiivilomaa vuodelle 2017 hostelleissa yöpyen

Julkaistu 13 tammikuu 2017

Uuden vuoden alkaessa emme mieti vain matkailua: ajattelemme myös henkilökohtaisia tavoitteitamme ja haluamme mielellään pudottaa muutaman niistä kiloista, jotka olemme hankkineet joulun ja uuden vuoden aikana. Tämä mielessä, olemme suunnitelleet muutaman inspiroivan aktiiviloman, jotka saavat sinut taas urheilun pariin, joko esittelemällä uuden lajin tai saamalla suorituksesi seuraavalle tasolle vanhassa harrastuksessasi. Ja koska näitä lajeja voi harrastaa paikoissa, joissa on runsaasti halpoja hostelleja, et joudu myöskään konkurssiin…  

 

Kajakkiretki Tukholmassa (ja sen läheisyydessä)

Hostellit - Kajakkiretki Tukholmassa

Aktiiviloma yhdessä Euroopan suurista kaupungeista? Ei, emme ole seonneet – Tukholma, jos muistatte, on yksi niistä kaupungeista, jotka väittävät olevansa ’Pohjoisen Venetsia’. Vettä on kaikkialla. Mutta Ruotsin pääkaupunki ei ole vain saarten, järvien ja kanaalien houkutteleva sokkelo, se myös levittäytyy lumoavaksi saaristoksi, joka vaatii tulla tutkituksi kanootin tai kajakin kyydistä. Majoitu kaupungin keskustan hostelliin ja yhdistä ensiluokkainen melontatarjonta parhaaseen ruotsalaiseen taiteeseen, ruokaan ja yöelämään.

 

Maastopyöräilyloma Teneriffalla

Hostellit - Pyöräilyloma Teneriffalla

Teneriffa muodostuu saaren keskustan tulivuoresta, Teidesta, jota reunustavat kuusimetsät, laaksot ja rotkot, vuoririvistön levittäytyessä luoteessa korkeimman vuorenhuipun Anagan kupeessa. Maisemaa näkemättäkin voi arvata, että se on hyvä paikka maastopyöräillä. Espanjalaiset saaret tarjoavat monenlaisia reittejä hämyisistä metsäpoluista jyrkkiin nousuihin ja kunnon alamäkiin, ja monet maastopyöräilytarjoajat antavat ohjeita ja koulutusta. Varoituksen sanana kuitenkin: vältä kesää. Lämpötilat ovat silloin liian korkeat pyöräilyyn, ja saari, jonka rannat ovat pakettimatkatarjoajien suosiossa, on silloin ruuhkainen.  

 

Surffi- ja kaupunkiloma Lissabonissa

Hostellit - Surffiloma Lissabonissa

Atlantin valtameri heittää maininkinsa Portugalin rannikolle ja siellä sijaitsee monia upeita surffikohteita Tagus-joen suulla, kivenheiton päässä historiallisesti merkittävästä Lissabonista. Julkisilla pääsee Estoril -rannikolle (suunnilleen Carcavelosista Guinchoon), missä on massoittain surffauskouluja valmiina opastamaan parhaille aalloille ja terästämään taitojasi. Ja jos saat käyttöösi kulkuneuvon, surfata voi laadukkaasti koko matkan rannikkoa ylöspäin – eli voit hyvin vuokrata välineet ja ajaa pohjoiseen tutustuen rannikkoon matkalla.

Vaellusloma Bledilla tai Bohinj’illa

Hostellit - Vaellusloma Bledilla tai Bohinj'lla

Slovenian pääkaupunki Ljubljana on vuoden 2016 Euroopan Vihreä Pääkaupunki, mutta se on vain yksi syy miksi tämä rikollisen aliarvostettu kaupunki kannattaa laittaa seuraavien matkakohteiden listalle. Muutaman tunnin bussimatka vie sinut Julian-alppien aluskukkuloille, kauniimpien koskaan näkemiesi järvi- ja vuorimaisemien äärelle. Kuvittele turkoosia vettä, sankkaa metsää ja dramaattisia rotkoja. Järvet Bled ja Bohinj ovat molemmat erinomaisia tukikohtia; Bled voittaa silkalla nättiydellään ja sillä on suurempi keskusta, kun taas Bohinj (kuvassa) on suurempi ja villimpi, joten se on täydellinen, jos haluat mittakaavaa, draamaa ja hyvän valikoiman ulkoilma-aktiviteetteja. Ne ovat vain 45 minuutin bussimatkan päässä toisistaan, joten niiden välillä liikkuminen on helppoa.