Pakkaa matkallesi nämä viisi tavaraa, joita et luultavasti ole tullut ajatelleeksi

Julkaistu 19 syyskuu 2016

 “Olen kovin iloinen, kun laukkuni on niin täynnä” – Ei kukaan, koskaan.

Jos yövyt hostelleissa ensimmäistä kertaa, tämä on tärkein juttu, joka kannattaa ottaa huomioon: et ymmärrä minkä verran tavaraa tarvitset, ennen kuin olet jo matkalla.

Mieti sitä näin, ihmisten, jotka suuntaavat viikoksi hienoon hotelliin on järkevääkin pakata viikon satsi vaatteita. Se on enemmän tai vähemmän helposti käsiteltävä määrä raahata hotellille ja sieltä takaisin, eikä hotellissa yöpyvillä olla mahdollisuutta pesulaan – ei ainakaan halpoihin sellaisiin.

Mutta jos aikoo matkustaa kuukauden tai pari, tai enemmänkin, ja yöpyä halvoissa hostelleissa, miten silloin kannattaa toimia? Et voi kantaa mukanasi yhtä isoa määrää tavaraa. Jopa viikon tarpeista tulee mahdoton käsitellä, kun ne pitää kantaa mukana selässään kaikkialle, minne menetkin. Täpötäyden rinkan raahaaminen hostellista hostellille? Sen tunkeminen täyteen bussiin? Sen lähtöselvitys jokaiselle lennolle? Se tulisi varmasti olemaan raskasta.

Tosiasia on, että tulet olemaan hieman likainen ja joudut pesemään pyykkiä. Ja jos asia on niin, miksi pakata rinkkaasi aivan täyteen? Pakkaa kevyesti ja ennen kaikkea käytännöllisesti. Jos nämä viisi asiaa eivät ole pakkauslistallasi, lisää ne nyt…

 

1. Ilmastointiteippi

Hostellit - Kiitos jeesus!
© Copyrights: anomalous4

Kiitos tästä jeesusteipiksin (tekee ihmeitä) kutsutusta joka paikan höylästä!

Kun käyt läpi kenen tahansa vakavasti otettavan vaeltajan tai selviytyjän tarvikkeita, löydät sieltä rullan vaatimatonta ilmastointiteippiä. Se toimii mielettömään kirjoon eri asioita. Rinkkasi hihna irtosi? Luottolenkkareidesi pohja alkaa repsottaa? Sait rakkoja? Pyydä jeesus apuun. Se ei ehkä ole pysyvä ratkaisu (öö, katso kuva), mutta sen avulla pääset jatkamaan seuraavalle varikkopysähdykselle. Valitse kapea rulla – löydät niitä useimmista retkeilykaupoista.  

 

2. Hienot sukat

Hostellit - Kyllä, ne näyttävät kamalalta. Mutta tuntuvat ihanalta.
© Copyrights: feli

Ne kyllä näyttävät kamalilta. Mutta ne tuntuvat ihanalta.

Tulet kävelemään paljon, ja tämä on vähättelyä. Olipa kyseessä suunniteltu vaellus Kota Kinabalulle tai Amsterdamin keskustassa ympäriinsä laahustaminen hostelliasi etsimässä, joudut olemaan jaloillasi useita tunteja. Osta kaikin mokomin halpoja teepaitoja ja puseroita, mutta kun on kyse sukista, sijoita mataliin kävelysukkiin tai juoksusukkiin. Tulet kiittämään meitä, jos niin teet. (Jaloista puheen ollen, jätä raskaat vaellussaappaat kotiin, hyvät kävelylenkkarit riittävät pitkälle).

 

3. Tiiliskivipuhelin

Hostellit - Kivisten ja Sorasten tapaan
© Copyrights: ejdj968

flintstones theme

Ellet nimenomaan halua olla tavoittamattomissa, tulet ottamaan älypuhelimesi matkalle mukaan. Toimintojen määrä (kompassi, kartta, kamera, puhelin, viestit), joka on saatu mahtumaan hyvin pieneen tilaan, tekee siitä itsestään selvää. Ne ovat kuitenkin erittäin helposti hajoavia, niiden akku loppuu nopeasti ja niillä on taipumus tulla varastetuksi. Jos olet koskaan käsitellyt Nokia 5210:tä, tiedät jo ratkaisun – pari sukupolvea sitten puhelimissa oli uskomattoman kestävä akku ja ne olivat käytännössä mahdottomia saada hajalle. Vanha tiiliskivipuhelin on siis loistava olla varalla.  

 

4. Microfleece-peitto

Hostellit - Ei ehkä juuri tämä nimenomainen peitto.
© Copyrights: kelly

Ei ehkä tämä nimenomainen microfleece-peitto kuitenkaan.

Ei ole väliä, minne olet suuntaamassa: jokaisella matkalla tulee kylmä. Ehkä silloin, kun olet lähdössä vaellukselle aamunkoitteessa, ehkä yölennolla, tai vasta sitten kun pääset kotiin. Joka tapauksessa tulet palelemaan jossain vaiheessa matkaasi. Hyvät microfleece-peitot ovat kevyitä ja ne saa pakattua pieneksi ja ne toimivat myös tyynyinä, jos haluat ottaa torkut matkalla hostellille. Peittoon kannattaa satsata. Jos olet matkaamassa jonnekin kylmempään paikkaan, valitse paksumpi fleecepeitto, se kestää aikaa ja tarvitsee ostaa vain kerran elämässäsi.

 

5. Minigrip-pussit (monikossa)

Hostellit - Hoida homma kuin ammattilainen. Nämä mullistavat elämäsi.
© Copyrights: Mae Catherine Melchor

Kuvateksti: Hoida homma kuin ammattilainen.

Nämä tulevat mullistamaan elämäsi, ja ovat taas yksi poiminta vaeltajaekspertin varusteista. Minigrip-pussit eivät vain pidä tavaroitasi kuivina – ne ovat myös ilmatiiviitä, joten voit niiden avulla tiivistää vaatteesi ja säästää arvokasta tilaa. Pusseja ostetaan usein repun suojaksi, mutta näitä kannattaa pitää mukana paria eri kokoa, koska se todennäköisesti osoittautuu hyvin käytännölliseksi. Voit pitää yhdessä minigrip-pussissa ällöttävän likaisia pyykkejäsi erillään muista tavaroista, yhdessä elektroniikkaa, ettei se kastu, ja niin edelleen. Ne eivät paina juuri mitään eivätkä maksa paljoa.