Euroopan joulumarkkinat

Julkaistu 19 joulukuu 2016

Hostellit - Euroopan joulumarkkinat

Euroopan joulumarkkinat houkuttelevat marraskuun puolivälistä joulukuun loppuun miljoonittain turisteja herkuttelemaan pipareilla, hörppimään hehkuviiniä ja virittäytymään juhlatunnelmaan. Varaa kaupungin keskustasta halpa hostelli, niin pääset toiminnan ytimeen huomattavasti viiden tähden hotelleja edullisemmin. Jos reppureissaat Euroopassa tänä talvena, tai etsit halpaa hostellia lyhyelle joululomalle, aloita näistä…

Prahan Vanocni trh – kaikille sopivat joulumarkkinat – valaisevat kaupungin Wenceslas-aukiolta ja Prahan linnalta vanhan kaupungin aukiolle saakka, missä valtavan joulukuusen valot sytytetään palamaan joka ilta. Kojut kaupittelevat mahtavia tšekkiläisiä joulupukin säkin täytteitä, mutta ruoka on se mihin kannattaa keskittyä.

Salzburg’s Christkindlmarkt levittäytyy Residenzplatzilta, missä valtava kuusi kohoaa ruoka- ja lahjakojujen ylle, aina Mozartplatzin ikisuositulle luistelukentälle asti, missä Mozart-patsas itse tarkkailee luistelijoita.

Tukholma Viikonloppuisin auki olevat joulumarkkinat Skansenin avoilmamuseossa tarjoavat kaikenlaista pohjoismaista, maustettuna aimoripauksella joulun taikaa. Kuorolaulajat, suolaiset letut ja grillatut silakat vetävät vierailijoita, jotka pääsevät nauttimaan eri alueiden ruoista ja perinteistä ilman, että sitä varte tarvitsee kulkea maan toiselle laidalle.

Berliini osaa hoitaa joulumarkkinat. Niitä onkin viisikymmentä eri puolilla kaupunkia, kaikki täynnä joululahjoja, paahdettuja kastanjoita ja gluhweinia. hienompia esineitä kaipaavat suuntaavat Kaiser Wilhelm Gedächtniskircheen tutkimaan koru- ja taidekojuja. Koska Berliinissä on niin paljon joulumarkkinoita, useimmat kaupungin hostelleista sijaitsevat vähintään yhden läheisyydessä.

Bathin joulumarkkinat tuovat joulumieltä yhteen Britannian kauneimmista kaupungeista. Noin 170 alppimajaa täynnä herkkuja reunustaa Roman Baths ja Bath Abbeyn taianomaisia katuja. Nauti glögistä, mince pie'sta ja joululauluista näillä markkinoilla.