Urbaanit musiikkifestivaalit, joille suunnata tänä kesänä

Julkaistu 22 huhtikuu 2016

Kaupunkimusiikkifestivaalien viehätys on siinä, että ne ovat vain lyhyen matkan päässä vilkkaasta yöelämästä ja huippunähtävyyksistä. Ota kokemuksesta kaikki irti yöpymällä halvassa hostellissa, joka tarjoaa hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia huoneita ja keskeisen sijainnin, puhumattakaan hostellin muista musiikkifaneista, joiden kanssa juhlia. Varaa festivaalilippusi ajoissa, sillä festivaalin lähestyessä myös kysyntä kasvaa…

 

Primavera Sound

Hostellit - Primavera Sound

Missä: Barcelonassa, Espanjassa  

Milloin: kesäkuun alussa

Tämä suosittu, jo pitkäaikainen musiikkifestivaali, tarjoaa erinomaisen artistikattauksen 150 esiintyjällään. Tätä tekstiä kirjoittaessa vuoden 2016 esiintyjiin kuuluvat Radiohead, LCD Soundsystem, PJ Harvey, Tame Impala, The Last Shadow Puppets, Brian Wilson, Suede, Sigur Rós ja Air –nimilista, joka ilahduttaisi monia festivaaleja useammankin vuoden ajan. Vietä päiväsi katsellen Barcelonan tunnettujen arkkitehtien kuten Antoni Gaudín rakennuksia, Park Guëllin taianomaisista luolista Sagrada Familian korkealle kohoaviin torneihin. Lisää yhdistelmään tapaksia ja upea urbaani ranta niin festivaaliviikonloppua ei tarvitse miettiä kahta kertaa. Varoituksen sana: Barcelonan hostellit varataan täyteen kuukausia etukäteen.

 

Lollapalooza

Missä: Chicagossa, Yhdysvalloissa

Koska: heinäkuun lopussa

Yli 170 bändiä esiintyy kahdeksalla lavalla tällä upealla festivaalilla, jonka perusti Jane's Addictionin laulaja Perry Ferrell vuonna 1991. Aikaisemmat artistikattaukset ovat sisältäneet sellaisia yhtyeitä kuin Metallica, Florence and the Machine, Sam Smith ja Tame Impala. Jos nälkä yllättää, festivaalilta löytyy mailinmittainen rivi ruokakojuja, missä täyttää kupusi. Chicago itsessään on uskomattoman täynnä tekemistä: hyppää 45 metrisen maailmanpyörän kyytiin Pier Parkissa, nauti neljän osavaltion yli pyyhkäisevästä maisemasta yli 300 metrin korkeudesta 360 Chicago -pilvenpiirtäjän 94:stä kerroksesta ja tuijottele jääkarhuja ja harmaakarhuja Brookfieldin eläintarhassa.

 

Flow -festivaali

Hostellit - Flow-festivaali

Missä: Helsingissä, Suomessa

Koska: elokuun puolivälissä

Jos pidät vähän erikoisemmista festivaaleista, tulet rakastumaan Flow -festivaaliin – tämä taiteellinen tapahtuma tapahtuu vanhan voimalaitoksen alueella. Tapahtuman ruoka- ja juomatarjonta tekevät yhtä suuren vaikutuksen kuin sijainti, 30 kaupungin parhaista kahviloista ja ravintoloista tarjoaa siellä maukasta ruokaa. Nirsot juomarit arvostavat festivaalin pienpanimo-olutaluetta ja samppanjabaaria. Älä poistu Helsingistä vierailematta Suomenlinnassa, entisessä linnoituksessa, joka on rakennettu kuudelle saarelle. Lataa sitten akkusi Kotiharjun Saunassa, perinteisessä julkisessa puusaunassa, joka on perustettu vuonna 1928.

 

Sziget

Hostellit - Sziget

Missä: Budapestissä, Unkarissa

Koska: elokuun puolivälissä

Tämä festivaali ylpeilee huikealla sijainnillaan Danuben kauniilla saarella Budapestin keskustassa, kätevällä lähietäisyydellä kaupungin nähtävyyksistä. Huippunimet, jotka tulevat rokkaamaan vuonna 2016, lukevat mukaansa nämä artistit: Bastille, Bloc Party, David Guetta, Jess Glynne, Naughty Boy, Muse ja Years & Years. Paranna krapulasi lillumalla kuumassa kylvyssä, parhaat paikat tähän ovat valtava Szechenyi Baths (15 allasta sisällä ja kolme ulkona) ja  Art Nouveau Gellért Baths.