Chicagon sapuskaa pikkurahalla: paikallisen opas

Julkaistu 22 huhtikuu 2016

Hostellit - Chicagolaista ruokaa

Kuvateksti: Chicago on kuuluisa pannupizzoistaan, mutta sen kulinaristille tarjoamat ilot eivät lopu siihen...

Aiotko suunnata Chicagoon hostelliin tänä vuonna?Seuraa Chicagossa asuvan Abby Baricin 24 tunnin kukkaroystävällistä opasta kaupungin herkullisista ruoista...

Jos olet suuntaamassa reppureissaamaan Yhdysvaltoihin, älä unohda Tuulista kaupunkia. Chicago tarjoaa enemmän kuin vain maailmankuuluja urheilujoukkueita, kaunista arkkitehtuuria ja pahamaineisen kylmiä talvilämpötiloja. Se on myös hostelleja pullollaan oleva kulinaristin taivas, upealla yhdistelmällään moderneja ravintoloita, hipstereiden pop-uppeja ja vanhoja, jo instituutioksi muodostuneita, ruokapaikkoja.

Sen tarjoama keittiö on monipuolinen, mutta pizzat ja hotdogit ovat edelleen suosittuja, se on kuitenkin aivan okei, koska ne on valmistettu oikein ja sinäkin tulet ahmimaan niitä! Valitse sopiva päivä ja seuraa tätä kävelyreittiä maistaaksesi Chicagon aidon maun...

West Loop

Little Goat Diner, 820 W Randolph St

Stpehanie Izardin, suositun amerikkalaisen Top Chef-ohjelman ensimmäisen naisvoittajan, perustama Little Goat yhdistää lohturuokaan gourmet-ominaisuuksia. Little Goat on suositun (mutta mahdottoman päästä syömään) Girl & The Goatin täydellinen pikkusisko.

 • Syö: Keksejä ja kastiketta, Ooey Gooey Cinnabon.
 • Näe: Loft-asumisen kuuma, uusi tulokas ja ruoan ja juoman keidas (Randolph Street) West Loopissa sijaitsi ennen Oprah Show’n esityspaikka ja historiallinen Meat Packing District.
 • Seuraava kohde: Suuntaa etelää kohti Green Streetiä pitkin ja ihaile latte-taidetta Sawada Coffee -kahvilassa (112 N Green St). Seuraavaksi, kuljeksi 20 minuuttia itään päin Chicago-joen pohjoispuolella nähdäksesi ikonista arkkitehtuuria kuten Kemper Buildingin, Trump Towerin, Marina Towersit ja Willis Towerin.

The Loop/River North

Doughnut Vault, 401 N Franklin St

Pakollinen vierailukohde ja chicagolainen suosikki, tämän paikan käsintehdyt donitsit ovat mahtavia. Kannattaa kuitenkin olla paikalla ajoissa, sillä niillä on tapana loppua ennen aamukymmentä. 

 • Syö: Huonoja valintoja ei ole; voit alkaa villiksi.
 • Näe: Merchandise Mart, Doughnut Vaultia vastapäätä, on historiallinen Art Deco -rakennus, joka oli yksi maailman suurimmasta rakennuksista 1930-luvulla kattaen melkein 40 000 neliömetriä. Nykyisin rakennuksesta löytyy designmerkkejä ja tekniikan start-up hautomo, 1871.
 • Seuraava kohde: Kävele 20 minuuttia itään päin Magnificent Mile -kävelyreitille, pitkin Chicago-jokea ja Michigan Ave -katua.

Portillo’s, 100 W Ontario Street

Portillo's aloitti hotdog-kojuna Villa Parkissa, Illinoisissa ja on kasvanut yhdeksi Chicagon rakastetuimmista hotdogpaikoista.

  • Syö: Portillon Original Hot Dog.
  • Näe: Portillo's sijaitsee Magnificent Mile -kävelyreitin, Wrigley Buildingin sekä lukemattomien baarien, ravintoloiden ja kahviloiden läheisyydessä eloisalla alueella, jolta löytyy paljon ihmeteltävää.

 

 • Seuraava kohde: Hyppää ‘L’ -junaan, Grand Stop-asemalta ja ota Red Line pohjoiseen jääden pois Clark/Division-asemalla.

 

Old Town

Fudge Pot, 1512 N Wells St

Täällä on myyty makeisia jo 1960-luvulta saakka. Paikka näyttää vaatimattomalta ulkoa, mutta sisällä paljastuu taianomainen maailma.

 • Syö: Maistiaisia. Kokeile kaikkia! Butter Toffee and Chocolate Covered Marshmallows (voitoffee ja suklaakuorrutetut vaahtokarkit).
 • Näe: Kaupungin tavoitelluin asuinalue viktoriaanisine rakennuksineen. Wells Street kulkee Old Townin läpi ja sen varrelta löytyy kauppoja, baareja, The Second City komediaklubi ja Old Town Ale House.
 • Seuraava kohde: Kävele Old Town Trianglen läpi vähän Fudge Potista pohjoiseen Lincoln Ave -kadulle ja sitten vasemmalle Webster Avelle.

Lincoln Park

Pequods, 2207 N Clybourn Ave

Pequods on Chicagon suosikki pannupizzapaikka. Kaiken lisäksi, siellä tarjoillaan olutta kannuittain. Enough said.

 • Syö: Medium Pan Pizza with Sausage and Mushroom (makkaralla ja sienillä täytetty keskikokokoinen pannupizza).
 • Näe: Koulujen (DePaul yliopisto), vanhojen kartanoiden (North Burling St) ja puistojen (Lincoln Park Zoo) mielenkiintoinen yhdistelmä.
 • Seuraava kohde: Kävele itään Webster Avea ja käy Local Option-kaupassa, missä myydään pienpanimo-oluita ja hyppää sitten Brown Linelle ja suuntaa takaisin River North -alueelle.