Berliinin neljä parasta naapurustoa

Julkaistu 29 maaliskuu 2016

Kaikki berliiniläiset ovat samaa mieltä siitä, että Saksan pääkaupunki ei ole vain yksi kaupunki, vaan kokoelma erilaisia, mielenkiintoisia ja toisistaan poikkeavia naapurustoja. Tämä sopii reppumatkaajille hyvin. Valitse hostellisi kaupunginosasta, joka sopii parhaiten sinun tarpeisiisi. Voi valita esimerkiksi kaupungin keskustan hostellin Mitten alueelta, joka sijaitsee lähellä nähtävyyksiä ja museoita. Tai ehkä sinulle sopii kaupungin vaihtoehtokulttuurin keskuspaikka Kreuzberg. Seuraavaksi muutamia vinkkejä, joiden avulla osaat valita itsellesi sopivimman alueen…

 

Parhaat nähtävyydet: Mitte 

Image: Shutterstock 158274767

 

Keskustassa sijaitsevalta Mitten alueelta löytyy monia Berliinin historiallisia nähtävyyksiä. Yksi kuuluisimmista nähtävyyksistä on Brandenburgin-portti, joka seisoo Unter den Linden bulevardin päässä. Unter den Linden varrelta löytyy myös Humboldtin yliopisto, Saksan historiallinen museo ja museosaaren maailmanluokan näyttelyt.

 

Osa Mitteä toimii osana “uutta sosialistista kaupunkia”, joka on rakennettu Alexanderplatzin ympärille DDR:n kommunistihallinnon aikana. Alueella on esimerkiksi 1960-luvulla pystytetty TV-torni, josta on tullut yksi Berliinin tunnistetuimpia nähtävyyksiä.

 

Parhaat torit ja kahvilta: Friedrichshain 

Image: Shutterstock 134779421

 

Tämä entinen Itä-Berliinin kaupunginosa on viehättävä vehreiden aukioiden, kahviloiden, baarien ja muutamien, vielä jäljelle jääneiden vallattujen talojen alue. Boxhagener Platzilla järjestetään joka lauantai erinomainen maatilatori ja sunnuntaisin kirpputori. Läheisillä kaduilla on paljon ruokailupaikkoja. Erityisesti läheisellä Simon-Dach-Straßella.

 

Yksi Friedrichshainin parhaista puolista on RAW-tempel (kuvassa). Se on entinen rautatiepiha, jonka murenevat teollisen aikakauden rakennukset ovat nyt pullollaan yökerhoja ja näyttelyitä, ja sieltä löytyy jopa kiipeilyseinä!

 

Paras paikka vaihtoehtokulttuurille: Kreuzberg  

Image: Shutterstock 152988521

 

Ennen Berliinin muurin murtumista Länsi-Berliinin vastakulttuurivirtaus houkutteli kaupunkiin kuuluisuuksia, kuten David Bowien, Iggy Popin ja Nick Caven. Kreuzberg oli tuon aikakauden keskus. Nykyään alueella on suuri valikoima baareja, klubeja, vaihtoehtokauppoja ja radikaaleja poliittisia suuntauksia. Kaikki nämä ovat erinomaisesti esillä vappupäivän juhlissa ja mielenosoituksissa.

Oranienstraße (kuvassa) toimii yhtenä Kreuzbergin instituutioiden toimipisteenä. Siellä sijaitsee myös legendaarinen SO36 club. Alueen länsipuolella sijaitseva Bergmannstraße on hieman korkealuokkaisempi, mutta siellä on paljon erinomaisia kahviloita ja ravintoloita.

 

Parhaat shoppaillumahdollisuudet: Charlottenburg

Image: Shutterstock 186540251

 

Berliinin West End vaikuttaisi olevan ikuisesti jumissa 1920-luvun glamourissa. Viime vuosien aikana Zoo Stationin alue on saanut kasvojenkohotuksen ja siitä on tullut taas erinomainen vierailukohde. Uusi Bikini House –ostoskeskus on moderni ostoskeskus pienellä lisällä. Kuuluisa KaDeWe:n ostoskeskus sijaitsee myös läheisellä Wittenbergplatzin alueella.

Wittenbergplatzilta lyhyen kävelymatkan päässä sijaitseva Schönebergin asuinalueen Nollendorfplatz, on Berliinin suuren LGBT-yhteisön sydän. Alueella on paljon LGBT baareja ja yökerhoja.