Berliini nörteille

Julkaistu 22 huhtikuu 2016

Hostellit - Deutsches Technikmuseum

Hostellit - Deutsches Technikmuseum

Näyttelyitä Deutsches Technikmuseumissa

Taide- ja historiafanit ovat intoilleet Berliinistä jo vuosia, mutta nuo elitistit näkevät vain yhden puolen Saksan pääkaupungista. Se on myös hc-tietokonepelaajan, tekniikkaintoilijan ja leffa- ja TV-fanin kaupunki - joten majoitu kaupungin keskustan hostelliin, lyöttäydy samanmielisten nörtähtävien matkailijoiden seuraan ja aloita tutkimusretki näihin kaupungin mahtaviin kulttuurikohteisiin...

Tietokonepelimuseo

Huomio peli-intoilijat! Euroopan ensimmäinen tietokonepeleihin keskittynyt museo avattiin Berliiniin vuonna 2011 Friedrichshainin trendikkäässä kaupunginosassa. Nauti seikkailuretkestä pelihistorian halki tutkimalla museon 300 näyttelyä, joka sisältää sekä pelattavia klassikoita ja harvinaisia alkuperäispainoksia. Älä poistu pelaamatta Giant Joystickia, PainStationia, Nimrodia ja legendaarista Pong-konetta. Täältä löytyy jopa kasarityylinen pelihalli, missä voit pelata niin paljon kuin haluat, syöttämättä pelikoneisiin kolikoita.

Tempelhofin lentokenttä

Historiafanit ja lentokonebongaajat tulevat rakastumaan tähän viheralueeksi muunnettuun lentokenttään. Kylmästä sodasta ja natsihistoriastaan tunnettu Tempelhofin lentokenttä on nyt Berliinin suurin puisto. Lentokenttä suljettiin vuonna 2008 ja vuonna 2010 se muunnettiin lenkkeilijöiden, rullaluistelijoiden, leijanlennättäjien, joogien, yksipyöräisellä ajajien, wind-kartereiden ja pyöräilijöiden paratiisiksi. Siellä on myöskin piknik-alue ja 2,5 hehtaarin grillialue. Lentokentän seitsemässä hangaarissa on järjestetty myös konsertteja, muotinäytöksiä ja messuja. Puiston historia on selvästi läsnä paikalle jätettyjen kiitotiemerkkien ja palokoulutuksissa käytetyn lentokoneen ansiosta. Mene kävellylle terminaaliin, missä pääset kurkistamaan pommisuojiin ja poltettuihin elokuvakauppoihin.

Saksalainen teknologiamuseo

Junafanit ovat intona päästessään Deutsches Technikmuseumiin, mistä löytyy yksi maailman suurimmista rautatiekokoelmista asetettuna esille vanhoihin veturitalleihin. Itse museo - yksi lajinsa suurimmista Euroopassa - sisältää myös laivannavigaatiosimulaattorin, jolla voit kokeilla laivan ohjaamista satamaan. 

Elokuva- ja televisiomuseo

Valkokangasfanien kannattaa käväistä pienessä, mutta kiehtovassa Deutsche Kinemathekissa, joka kattaa koko saksalaisen elokuvan maailman, ihan ensimmäisistä liikkuvista kuvista digitaaliseen elokuvaan. Lähde yli vuosisadan mittaiselle matkalle läpi saksalaisen elokuvahistorian, joka kattaa mykkäelokuvatähdet, kolmannen valtakunnan aikaiset elokuvat, natsipropagandan, Marlene Dietrichin, maanpakolaisuuden Hollywoodissa, sodanjälkeiset elokuvat ja modernin saksalaisen elokuvatuotannon. Museo on tungettu täyteen asuja, muistoesineitä, elokuvakäsikirjoituksia ja lavasteita.