Matka Queenslandin Aurinkorannikolle

Julkaistu 22 huhtikuu 2016

Hostellit - Noosan kansallispuisto

Kuvateksti: Noosan kansallispuisto on Australian Aurinkorannikon kruununjalokivi

 

Gold Coast -alue Brisbanesta etelään saattaa houkuttaa enemmän turisteja, mutta kun suuntaat pohjoiseen Queenslandin pääkaupungista, löydät hieman rennomman alueen, joka on vaikuttava sekoitus upeita rantoja, kauniita kansallispuistoja ja isoja nähtävyyksiä. Tämä on Australian Aurinkorannikko, ja se on loistava vaihtoehto reppureissaajille, jotka haluavat leppoisan otteen Australian itärannikkon matkailuun.

Kuten Gold Coastkin, myös Aurinkorannikko on suuri pääkaupungin lähiöalue, joka levittyy kaupungin keskustasta ulospäin, mutta sen jokaisella lähiöllä on oma identiteettinsä - henkilökohtaisesti, me viettäisimme ilomielin koko viikon Noosassa hengaillen. 

Aurinkorannikko alkaa virallisesti Pelican Watersista, vaatimattomasta pikkukaupungista Moreton Baysta pohjoiseen. Se on lähellä Bribie-saaren kansallispuistoa, mutta älä innostu liikaa - suurin osa puistosta on hoidettua metsää, jossa on vähän virkistystoimintaa. Beerwah ja Beerburrum -metsät Pelican Watersista sisämaahan päin, ovat hauskempia tarjoten nelivetomaastureilla ajelua, maastopyöräreittejä, melontaa ja muuta. Tällä alueella sijaitsee myös kuuluisa Australia Zoo, valtava eläintarha, jonka perusti edesmennyt "krokotiilin metsästäjä" Steve Irwin.

Emme suosittele yöpymään Pelican Watersissa - siellä on vähän liian uneliasta - sen sijaan kannnattaa varata hostelli viereisestä Caloundrasta, jonka alueelta löytyy kolme rantaa: Kings Beach, Shelly Beach ja Moffat Beach. Niillä kaikilla on leppoisa, urbaani tunnelma, mutta niillä tapahtuu enemmän kuin yhdeksän kilometrin mittaisella rannalla sieltä Mooloolabaan päin - pois lukien muutamat vapaa-ajan viettomahdollisuudet Kawanan lähistöllä, tämä (kieltämättä kaunis) ranta on asuinkatujen reunustama, joten ellet ole liikkeellä autolla, se ei tarjoa paljoakaan viihdykettä. 

Hostellit - King's Beach

Kuvateksti: Kings Beach, Caloundra

Mooloolaba itsessään on eri juttu ja suosittelemme ehdottomasti tsekkaamaan siellä sijaitsevat halvat hostellimme. Se on kuhiseva satamakaupunki täynnä kiemurtelevia poukamia ja kanaaleja - Aurinkorannikon kaupunkien ominaisnähtävyyksiä. Lähde kävelylle Beacon Lighthouse -reserviin itään satamasta, rentoudu suosituimmalla rannalla ja etsi kaupungin värikkäät katumarkkinat, kuten esimerkiksi suositut Twilight Community -markkinat satamalaiturilla perjantai-iltaisin. Vähän sieltä pohjoiseen päin on Maroochydore, missä on hieno ranta Maroochy -joen suulla.

Nyt tarvitset jotain erilaista: suuntaa taas pohjoiseen Coolum -vuorelle, jonka "vuori" (korkea, tasapäinen mäki) tarjoaa upeat näköalat muuten tasaisen alueen ylle. Koillisessa näkyy Yaroomba, missä komeilee - arvasit oikein - taas yksi upea hiekkaranta.

 Hostellit - Näkymä Mount Coolum-vuorelta

Näkymä Coolum -vuorelta

Coolumilta alkaa rantojen pitkä ketju - Peregian, Marcus, Castaways, Sunrise ja Sunshine - ne levittäytyvät melkein katkeamattomana ketjuna Noosa -huipuille asti. Tämä on Aurinkorannikon pohjoisin piste, ja Noosan kansallispuisto, polkujen, kävelyreittien ja vehmaan metsän ihmemaa, joka sijaitsee niemellä kaupungista itään, on luultavasti alueen kruununjalokivi.

Kaupungin vetonaula on Hastings Street, rivi ravintoloita, kahviloita ja putiikkeja, joka yhdistää kansallispuiston pienempään Noosa Spit Recreation Reserveen, ja avautuu Noosan ihanalle rannalle pohjoisessa. Ollessasi kaupungissa, älä missaa veneretkeä Fraser Islandile, valtavalle hiekkasaarelle, jolla on huomattava joukko villieläimiä, syötävän söpöistä sokerioravista villeihin dingoihin.