8 asiaa, joissa hostelli päihittää yläluokkaisen hotellin

Julkaistu 29 maaliskuu 2016

Hostellit - Nuorisohostelli

Miksi majoittuisit vanhanaikaisessa hotellissa, kun voit saada hyvää vastinetta rahoillesi nuorisohostellissa. Hostellit tarjoavat myös erilaisen sosiaalisen kohtaamispaikan sekä paljon hauskaa tekemistä. Sinun ei myöskään tarvitse valita huonoa sijaintia, sillä ympäri maailmaa, edullisia hostelleja löytyy aina kaupungin keskustasta lähtien. Seuraavaksi kerromme sinulle kahdeksan asiaa, joissa hostelli voittaa hotellin…

 

1. Sekoittaa pakkaa

Hotellissa yksin yöpyminen voi olla yksinäinen kokemus, mutta kahdeksan sängyn asuntolassa tulet varmasti löytämään itsesi kaltaisia reppumatkaajia. Hostellin asukkailta saat paljon hyviä vinkkejä ympäröivästä naapurustosta, sekä löydät varmasti kavereita, joiden kanssa voit lähteä baarikierrokselle tai nähtävyyksiä ihastelemaan. Voit jopa löytää toisen matkaajan, jonka kanssa voitte jatkaa yhdessä matkaanne. Monet matkustajat ovat löytäneet elinikäisiä ystäviä reppumatkoillaan ja olemme varmoja siitä, että monet niistä ystävyyksistä alkoivat juuri hostellin asuntolassa.

2. Matkusta edullisesti

Onko matkabudjettisi tiukilla? Hostellissa majoittuminen on usein todella edullista. Käytä etsi-työkaluamme ja löydät edullisia hostelleja ympäri maailmaa. Hinnat alkavat vaivaisesta 11 eurosta per yö. Samaan aikaan voit joutua maksamaan suuren kaupungin hotellimajoituksesta reilusti yli 100 euroa per yö. Kun säästät majoituksessa, on sinulla enemmän rahaa käytettävissä retkiin, kulttuurikohteissa vierailuun ja bilettämiseen.

3. Rentoudu

Monissa hostelleissa on tyylikkäät yhteistilat. Tiloista löytyy usein sohvia, tyylikkäitä baareja, uima-altaita ja joskus jopa poreallas! Hotellien baarit ovat usein hintavia , mutta monissa hostelleissa tarjoillaan juomia paljon edullisemmin. Monenlaiset teemajuhlat, aina ilmaisista leffailloista tanssitunteihin, kuuluvat myös monen hostellin arkeen.

4. Laita ruokaa ystäviesi kanssa

Hostellien yhteiset keittiöt antavat sinulle oivan mahdollisuuden säästää rahaa ja laittaa terveellistä ruokaa itsellesi ja ystävillesi. Yhteiskeittiöitä ei löydy monistakaan hotelleista ja ne ovat samalla loistava paikka tutustua uusiin ihmisiin.

5. Ilmainen internet

Hyvä Internet-yhteys on tärkeä osa matkustamista, aina säätiedotteiden lukemisesta seuraavan matkakohteen valintaan.  Monet luksushotellit veloittavat vieläkin huikeita summia nettiyhteydestä, mutta useissa hostelleissa langaton verkko kuuluu majoituksen hintaan.

6. Erilaisia aktiviteettejä

Hostellit tarjoavat erilaisia aktiviteettejä asukkailleen, aina Rio de Janeiron faveloissa kiertelystä San Franciscon ympäri pyöräilyyn. Nämä erilaiset retket jäävät varmasti mieleen. Retket ovat myös usein todella hauskoja ja edullisia, ainakin verrattuna monien hotellien järjestämiin, tylsiin kierroksiin.

7. Ryhmässä matkustaminen

Asuntolat eivät ole ainoa tapa majoittua hostellissa. Hostelleista löytyy usein myös yksityisiä huoneita omalla kylpyhuoneella. Neljän hengen yksityiset huoneet sopivat erinomaisesti esimerkiksi kaveriporukoille tai perheille. Jos matkustat isomman ryhmän, kuten urheilujoukkueesi, polttariporukkasi tai kouluryhmäsi kanssa, on suuremman asuntolan vuokraaminen paljon edullisempaa ja usein kätevämpää kuin mikään perinteisten hotellien tarjoama majoitus.

8. Saat vinkkejä asiantuntijoilta

Hotellit voivat kehua vastaanottovirkailijoidensa asiantuntevuutta, mutta hostelleja pyörittävät monesti oikeat matkaajat, jotka tuntevat alueensa kuin omat taskunsa. He osaavat suositella sinulle edullisia ja herkullisia ravintoloita, sekä kertoa miten pääset helpoiten paikasta A paikkaan B. Ystävällinen henkilökunta tekee matkastasi varmasti mieluisan.