Viisi tapaa kokea Beijing kuin paikallinen

Julkaistu 29 maaliskuu 2016

 Hostellit - Peking

 

Matkatoimittaja Esme Fox vieraili Kiinan pääkaupungissa säännöllisesti useita vuosia. Jos suuntasi on hostelli Pekingissä, hänen vinkkiensä avulla pääset tämän upean, hektisen kaupungin ihon alle.

Olet siis reppureippaamassa Pekingissä. Olet kävellyt Kiinan muurilla, tutkinut Kiellettyä kaupunkia ja hämmästellyt Taivaan temppeliä ja nyt haluat löytää Kiinan pääkaupungin paikallisemman puolen. Perheeni asui Pekingissä seitsemän vuotta, ja monien heidän luona vierailujeni aikana opin, miten löytää juuri nämä paikalliset kokemukset. Varmista, että nämä viisi löytyvät listaltasi...

1. Nauti teetä kiinalaisittain

Tee on iso juttu Kiinassa, joten kiinalaisen teen kokeminen on pakollista. Älä kuitenkaan tee sitä virhettä, että lankeaisit tunnettuun huijaukseen, jossa joku kadulta kutsuu sinut teeseremoniaan - päädyt maksamaan omaisuuden. Sen sijaan tee kuten paikalliset, ja mene teekauppaan (tai jopa teeostoskeskukseen), missä voit etsiä hyllyiltä suosikkisekoituksiasi ja maistella eri laatuja teeseremonioissa. Kolmikerroksinen Taiyanggong Tea Market, lähellä samannimistä metroasemaa, on hyvä vaihtoehto tähän. 

2. Rentoudu kuumissa lähteissä

Moni ei tiedä, että Pekingissä on useita kuumia lähteitä, jotka ovat ihanteellisia rentouttamaan reppureissaajan väsyneitä lihaksia. Erityisesti talven aikana kuumat lähteet ovat täynnä paikallisia perheitä, jotka viettävät lähteillä koko päivän, kylpien, pelaten lautapelejä, syöden, nukkuen, tai vaan oleskellen. Chun Hui Yuanin kuumilla lähteillä -yksi suosikkipaikoistani- voit kylpeä ammeissa, joiden veteen on sekoitettu punaviiniä, vihreää teetä tai jasmiininkukkia. 

3. Metsästä aarteita Panjiayuan antiikkimarkkinoilla

Sen sijaan, että viettäisit laiskan sunnuntain hostellilla, herää paikallisten tavoin aamuvarhaisella etsimään parhaita löytöjä markkinoilta, jotka tunnetaan myös hellittelynimellä 'Dirt Market'. Täältä paikalliset hakevat myös chopsinsa -personoidut kivestä, metallista tai bambusta kaiverretut sinetit.

4. Tutustu 798 taidekaupunginosaan

798 taidekaupunginosa on minne Pekingin trendikkäät nuoret kokoontuvat - Pekingin vastine Lontoon Camden Marketille, mutta ilman sen tungosta ja turistilaumoja. Täynnä korkeatasoisia taidegallerioita, erikoisia putiikkeja, nuorekkaita kahviloita ja upeaa katutaidetta, taide-alue tarjoaa täysin uuden näkökulman Kiinan pääkaupunkiin.  

5. Hengaile puistossa

Pekingin puistot ovat täynnä elämää. Halusitpa harjoitella tai chita tai viuhkatanssia, oppia soittamaan soitinta tai kerätä ystäväsi pelaamaan mahjongia, voit tehdä sen ulkoilmassa. Tarvitseeko mainitakaan, että puistot ovat myös mahtava paikka ihmisten tarkkailuun - sirkustemppuilijoiden tai jianzin (kiinalainen versio footbagista) pallottelijoiden ihailuun, miesten, jotka tuovat häkkilintunsa roikkumaan puiston puista, tarkkailuun ja improvisoitujen oopperalauluesitysten kuunteluun.