Viisi parasta kaupunkia ulkoilma-aktiviteettien harrastamiseen

Julkaistu 17 tammikuu 2017

Jokaisella reppureissaajalla on omat syynsä siihen, miksi he ovat matkalle lähteneet, mutta useille seikkailut ja aktiviteetit ovat yksi tärkeä osasyy. Jos luulet, että seikkailulomalla täytyy majoittua luonnon keskellä, mieti uudestaan: maailmalla on monia kaupunkeja, missä ulkoilmaseikkailut voivat alkaa aivan hostellin ovensuusta, joten pystyt asumaan hostellissa kaupungin kuhisevassa keskustassa, ja saamaan silti kunnon annoksen adrenaliinia. Mikä parasta, halpa peti hostellin makuusalista takaa sen, että majoitukseen kuluu vähemmän rahaa, joten voit sijoittaa tuon summan ulkoilma-aktiviteetteihin sen sijaan. Lisäksi tulet huomaamaan, että hostellisi on upea paikka ottaa selvää paikallisista toiminnantarjoajista, ja tavata muita samanmielisiä seikkailijoita.

Kuulostaako hyvältä? Olemme koonneet tälle listalle viisi parasta seikkailukohdetta, jotta saat matkallesi lentävän alun…

Auckland, Uusi-Seelanti

Hostellit - Auckland, Uusi-Seelanti

Reppureissaajat kerääntyvät Aucklandiin sen tulivuorten, rantojen ja surffauksen perässä. Nauti panoraamamaisemasta yhden kaupungin 48:n vulkaanisen kukkulan, jotka ovat täydellisiä vaellusretkille ja piknikeille, päältä. Kiipeä 196 metriä Mount Edenin, Aucklandin korkeimman tulivuoren, huipulle, tai lähde tulivuorikierrokselle Rangitoto-saarelle, missä voit kulkea Uuden-Seelannin suurimman pohutukawa-metsän läpi ja nähdä laavaluolia.  Surffareiden kannattaa suunnata kaupungin villin länsirannikon Piha Beachille, joka on tunnettu surffauksesta, mustasta hiekasta ja jyrkistä kallioistaan.

Reykjavik, Islanti

Hostellit - Reykjavik, Islanti

Pois Reykjavikin muodikkaista baareista ja klubeista, Islanti on pullollaan vesiputouksia, jäätiköitä, tulivuoria ja vettä syöksyviä geysireitä. Hyvä uutinen on, että useimmat näistä nähtävyyksistä ovat sopivalla etäisyydellä saaren etelärannikolla sijaitsevasta pääkaupungista. Vaella Sólheimajökull-jäätikölle (yllä) tai lähde hevosretkelle Helgafell-vuorta ympäröiville laavakentille. Pehmitä särkevät lihaksesi Blue Lagoonissa, valtavassa geotermisessä kylpylässä lähellä Reykjavikin Keflavik-lentokenttää.

Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Hostellit - Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Kapkaupunki on yksi iso seikkailujen leikkikenttä, sen tarjoamat korkeaoktaaniset aktiviteetit kattavat kaiken haihäkkisukelluksen ja benjihyppyjen väliltä. Kiipeä Paarl Mountainin graniittikupoleille, melo Breede-jokea tai laskeudu köydellä Pöytävuorelta, joka on maailman korkein paikka, missä se on kaupallisen toimijan järjestämänä mahdollista.

Manaus, Brasilia

Hostellit - Manaus, Brasilia

Manaus, joka tunnetaan Amazonin porttina, on ihanteellinen tukikohta sademetsien tutkimusretkelle. Se on täynnä viidakkomatkanjärjestäjiä, jotka tarjoavat kaikkea kahden päivän ekskursioista jännittävämpiin kuuden päivän retkiin. Useimmat retket sisältävät piraijoiden kalastusta, viidakkovaelluksen ja eläinten tarkkailua – jos olet onnekas, saatat nähdä alligaattoreita ja tarantelloja.

Cusco, Peru

Hostellit - Cuzco - Peru

Machu Picchun kuuluisia raunioita lähinnä sijaitseva kaupunki Cusco oli Inka-valtakunnan pääkaupunki ja sille myönnettiin UNESCON maailmanperintökohteen asema vuonna 1983. Kuuluisan neljän päivän inkapolkuvaelluksen Cuscosta Machu Picchuun ohella vierailijat voivat valita vaeltaa ketjun tuntemattomampia Inkojen reittejä, jotka ovat vähemmän kulutettuja ja kulkevat jäätikköjärvien, syrjäisten pikkukylien ja vähän tunnettujen arkeologisten kaivausten ohi. Muita isoja vetonauloja ovat koskenlasku Urumbamba-joella ja maastopyöräily Morayssa.