5 mahtavaa kaupunkia, joissa on ilmaisia museoita

Julkaistu 23 marraskuu 2020

Jos ajoitat matkasi oikein, voit päästä suurimpaan osaan Euroopan museoista ilmaiseksi. Ilmainen sisäänpääsy on tavanomaisesti sunnuntaisin, tai tiettynä viikonpäivänä kuukauden ensimmäisellä viikolla. Jopa suuret ja tunnetut taidegalleriat, kuten Pariisin Louvre tarjoavat ilmaisia päiviä. Tämä on mahtavaa, mutta jos olet reppumatkaaja ja sinulla on tiukka aikataulu, ei tiettynä päivänä vierailu ole aina mahdollista. Joten tässä sinulle lista maailmanluokan nähtävyyksistä, jotka ovat aivan täysin ilmaisia...

 

Lontoo

V&A

Lontoon V&A designmuseon sisäpiha

Britannialaisilla on erinomainen tilanne, koskien suuria taidegallerioita ja museoita, sillä ilmainen sisäänpääsy on valtion asettama ja muutoksia ei ole tiedossa ainakaan lähitulevaisuudessa. Loistavia nähtävyyksiä löytyy ympäri maata, mutta Lontoossa niitä on erityisen paljon. Tieteen ja historian osalta kaupungista löytyy esimerkiksi British Museum, Natural History Museum, National Maritime Museum ja Science Museum. Taiteen puolelta vaihtoehtoihin kuuluu National Gallery, National Portrait Gallery ja kaksi Tate-galleriaa. Käsitöitä ja designia pääset ihastelemaan V&A:ssa. Näiden lisäksi kaupungissa on myös paljon pieniä ilmaisia gallerioita. Suosittelemme erityisesti Photographer’s Galleryä, joka sijaitsee aivan Oxford Streetin kupeessa.

 

Washington DC

Second Floor, National Museum of Natural 

History, Washington, D.C.

Smithsonian-museon sisällä

Yhdysvaltojen pääkaupunki on myös Smithsonian-insituutin kotikaupunki. Smithsonian instituutti on valtava museoiden ja gallerioiden keskittymä ja se on aivan National Mall –ostoskeskuksen vieressä. Tavanomaisesta poiketen, melkein kaikkiin Smithsonian-insituutin näyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy. Tarjolla on paljon nähtävää aina taiteesta veistoksiin ja Amerikan intiaaneista avaruusmatkailuun. Monien rakennuksten yhteydessä on myös kauniita julkisia puutarhoja. Smithsonian Castle, joka on insituutin goottilaiseen tyyliin rakennettu päämaja, on myös näkemisen arvoinen.

 

Kööpenhamina

 Entrance at the National Museum in 

Copenhagen

Kööpenhaminan kansallismuseon aula

Tanskan pääkaupunki voi olla todella kallis matkakohde, mutta ei kulttuurikohteiden osalta. Esimerkiksi kansalliseen taidemuseoon on ilmainen sisäänpääsy. Galleriassa on näytillä maailman paras Matissen taidekokoelma ja paljon Tanskalaista nykytaidetta. Myös kansallismuseoon pääset maksamatta siitä senttiäkään. Kansallismuseo on erinomainen paikka tutustua Tanskan teolliseen historiaan ja ihmetellä interaktiivista Brede Works –näyttelyä, joka sijaitsee entisessä vaatetehtaassa. Kaupungin kasvitieteellinen puutarha ja Christianborgin palatsi ovat myös ilmaisia.

 

 

Berliini

Berlin, Spandauer Vorstadt 5/11 (hs80)

Berliinin muurin muistomerkki

Saksan pääkaupunki on pullollaan mielenkiintoisia ja ilmaisia kulttuurinähtävyyksiä. Monet niistä ovat sota-aiheisia museoita tai sotien muistomerkkejä. Niihin kuuluu esimerkiksi AlliiertenMuseum eli liittoutuneiden museo, Anti-Kriegs-Museum ja Berliinin muurin muistomerkki ovat opettavaisia ja koskettavia nähtävyyksiä. Museum Flat WBS 70 esittelee millaista elämä entisessä Itä-Saksassa oli, koska rakennus on säilytetty täysin samassa tilassa 80-luvulta nykypäivään saakka. Voit myös vierailla kansallisessa rahapainossa, energiamuseossa, Daimlerin nykytaidegalleriassa ja arkkitehtuurimuseossa, joka sijaitsee Berliinin teknillisessä yliopistossa.

 

Brysseli

 Parlamentarium Bruxelles

Parlamentariumin interaktiiviset näyttelyt

Yksi Brysselin parhaista ilmaisista museoista on ExperienceBrussels!, joka on omalaatuinen ja interaktiivinen katsaus alueen historiaan ja maantieteeseen. Musée Wirtz:issä voit käydä ihastelemassa kiistellyn Belgialaisen taiteilijan Antoine Wierzin teoksia. Wierzin valtavat kanvaat ja synkät aiheet järkyttivät 1800-luvun yhteiskunnassa. Euroopan unionin pääkaupungissa vieraillessa, on lähes välttämätöntä, että vierailet Parlamentariumissa, joka on EU:n parlamentin vierailijakeskus. Keskuksen modernit ja interaktiiviset näyttelyt ovat paljon hauskempia kuin voisi kuvitella. Katso lista kaikista Brysselin ilmaisista museoista Brysselin museoiden viralliselta nettisivulta.