48 tuntia Portlandissa

Julkaistu 29 maaliskuu 2016

Aiotko varata hostellin Portlandista? Erinomainen valinta! Portland on yksi USA:n makeimmista kaupungeista ja se sopii erinomaisesti reppumatkaajille. Slow Berlinin Laura Harker kävi juuri Portlandissa ja me kysyimme häneltä vinkkejä hauskan viikonlopun viettoon…

 

Oregonin suurin kaupunki Portland tunnetaan vapaa-ajattelijoistaan, hipstereistään ja pienpanimoistaan. Keskustan alue on hyvin tiivis ja helppo kiertää jalan. Keskustassa on myös paljon hostelleja. Kaupungissa on myös yksi Amerikan parhaista julkisen liikenteen kulkuyhteyksistä, eli pääset helposti näkemään paljon kahden päivän aikana.

 

Päivä 1

Aamu: Aloita päiväsi sokerihumalassa vanhan kaupungin ikonisessa Voodoo Doughnuts –donitsiliikkeessä. Tämä 24 tuntia aukioleva leipomo on aina täynnä ja jonoa piisaa aamun pikkutunneille saakka. Omalaatuinen sisustus on melkein yhtä makea kuin tarjolla olevat donitsit. Tarjolla on niin perinteisiä piimädonitseja, kuin erikoisia aamupaladonitseja murokuorrutuksella.

 Hostellit - Voodoo Doughnut
© Copyrights: Kenny Louie

Päivän aikana: Kuluta hieman hankittuja kaloreita ja lähde kulkemaan Willamette-joen vartta. Joen varressa sijaitsevassa Tom McCall Waterfront Parkissa viikonloppuisin järjestettävä Portland Saturday Marketissa on tarjolla artesaanien töitä ympäri Pacific Northwestin aluetta. Katutaiteilijat ihastuttavat ohikulkijoita ja ruokakärryt täyttävät vatsasi. Tämän jälkeen voit lähteä nautiskelemaan kaupungin äänistä ja nähtävyyksistä kulkemalla Willamette-joen vartta ja ylittämällä Hawthorne ja Steel Bridge –sillat, josta tuleekin jo mukava 4.8km lenkki.

 Hostellit - Hawthornen silta
© Copyrights: Stuart Seeger

Ilta:Pok Pok on yksi Portlandin suosituimpia ruokailupaikkoja. Ravintola sijaitsee South East Districtillä ja sen ränsistynyt ulkomuoto sopii erinomaisesti herkullisen thaimaailaisen katuruoan miljööksi. Jos olet unohtanut tehdä varauksen, kannattaa sinun varautua pitkään jonottamiseen. Voit kuitenkin odotellessasi maistaa yllättävän hyvää, juotavaa etikkaa ravintolan Whisky Soda Lounge –baarissa.

 

Päivä 2

Aamu: Aloita toinen päiväsi täyteläisellä paahtokahvilla keskustan menevässä Case Study Coffee Roastersissa. Aamukahvisi jälkeen suuntaa maailmankuuluun Powell’s City of Books –kirjakauppaan, joka on maailman suurin yksityinen kirjakauppa. Powell’s Books’ täyttää kokonaisen kaupunkikorttelin keskustan ja Pearl Districtin välissä. Kirjakaupassa voit kuluttaa jopa tunteja, selailemalla kolmessa kerroksessa esillä olevia kirjoja ja lehtiä, etenkin, jos pidät välillä kahvitauon World Cup Coffeessa, joka on yksi Portlandin suosituimpia kahvipaahtimoita.

 Hostellit - Powell’s City of Books
© Copyrights: Peyri Herrera

Päivän aikana: Hyppää MAX-junan kyytiin ja suuntaa Washington Parkiin. Washington Park on suuri kaupunkipuisto, jossa toimii myös Oregon Zoo. Puistossa on myös värikäs ruusutarha, kaksi museota ja erittäin suosittu japanilainen puutarha. Puistossa sijaitsevassa Pittock Mansionissa voit osallistua kierrokselle, jolla pääset ihastelemaan Ranskan renessanssin tyyliin rakennettua kartanoa, josta on upeat näkymät sekä kaupunkiin, että lumihuippuisille Kaskadeille.

 Hostellit - Japanilainen puutarha
© Copyrights: Paul VanDerWerf

Illalla: Portland on totisesti pienpanimokaupunki. Pelkästään kaupungin alueella toimii 58 panimoa, joten illalla kannattaa ehdottomasti lähteä baarikierrokselle. Rohkeiden matkaajien kannattaa ostaa maistelulautanen, jossa on yleensä noin kuusi annosta hintaan $8-13. South East Districtin Ecliptic Brewery on yksi kaupungin uusimmista pienpanimoista ja sen valikoimiin kuuluu hieman erikoisempia tuotteita, kuten Pinot Noir –viinirypäleiden mehulla maustettua olutta.